14.8.09

::MAMA..NAK H1N1::

mcm ni le anak2 aku lps bekpes nk gi skolah..
amik botol, baring...isap!

BB layannnnnn... :P


ALONG: Mama, nanti belikan H1N1 utk Along.


AKU: Hoh???!!!


ALONG: Ala...topeng tu ler..


AKU: La..sebut jelah topeng! Apa plak sebut H1N1 ?




ANGAH : Ma....Angah pon nk H1N1 jugak!


AKU: La...jgn sebut H1N1..sebut le topeng ke..mask ke..


ANGAH: Ha, Angah nk mask ma...

- tp utk angah aku buat special skit. Aku kene sambungkan getah2 sbb dia kan takleh nk sangkut tali tu kat tinga kecik dia. Bagi x menampakkan 'lain' sangat utk dia, utk BB pon aku buat sama jugak. Jenoh dah aku carik yg bleh ikat tp tak jumpa. Kowang tau tak mana aku bleh dpt mask utk kanak2? Sian dowang pakai kadang tu sampai tutup mata!!!





8 comments:

ibu_umairah said...

alamak anak dara ini..org lagi nak jauhkan benda itu..lg pulak di sebut2 kan....heee.heeee

sis_nita said...

huhuhu!
agaknyerr laaa ni nama H1N1 tu tgh malatopsss.. jadikk bebudak hengat itu jerr..

bagus2.. pakai mask tu.. elakkan diri dari terkena virus!

nasz said...

aku pon nak cari mask yg ikat kat belakang tu. kalo yg sangkut kat tinga, camane nak sangkut, kan pakai tudung, tinga terkatup...

suhida said...

kak ai,aku ikatkan simpul bagi kecik sikit lubang telinga tu utk pakaikan ke razi.tp mmg susah da nacari yang jenis ikat tu,senang habis. kau pakai kat luar tudung je,pastu ikat dengan getah..kekek..

shiemz said...

Hns...anak2 dara nie semua minum susu botol lagik yek.. hehe... H1N1tue maknanya Horlick 1 Nescafe 1 la mama.. apela mama niee.... itu pun x tahu ker... heheh

emellia said...

hahaha... anak aku pun sama ai.. ada ke topeng tu dia panggil H1N1. Dok dalam umah pun masing-masing sibuk pakai.. naik rimas pun ada aku tengok

el said...

kahhhh
klako lak mtk h1n1 tu
mcm mn lak omaknye tak terkujat
adoiiiiii

Emy Omar said...

kak aii beli la yang ikat tu..ada yang kids size..kalau tak memang besar kak sian budak kecik ni :p

klik klik (^_^)