6.8.09

::BUBYE TUKUN::


SEMALAM
nak taknak, aku TERpaksa gigihkan diri aku gi amik bebudak kt nursery, pehtu singgah Giant jap sementara nk tunggu laki aku balik dari Pengkalan Hulu. Bila dia dah sampai kat store, gi pulak amik dia kat sana. Tak abis lagi...gi pulak ke umah Beddy (adik abg kaman). Bukan apa, nak gi tukar kete. Esok malam kami anak branak nk ke PD pulak. Ada family gath kat sana. Sian kan? aku takut tukun tu x sampai nyawa dia nk bawak kami anak branak ke sana. Dah tenat sangat dah tukun tu. huhuhu...sadis sungguh! Nak ke sana pon kene pinjam kete org lain. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! apa la nasib kau tukun? apa la nasib aku :(


Makanya, skang ni tukun kesayangan aku tu ada kat umah Beddy le. Kami pinjam kete honda dia. Punye la anak2 aku sedih tinggalkan tukun tu. Jgn kowang x caye lak, si Ely sendiri pon tanye tau! masa memula naik honda tu dia dah sibuk suh kami kuar. Dia tunjuk2 kat tukun. Suh naik tukun tu jugak. Si Angah lak nangis2 tinggalkan tukun tu..haihhhhhh...


Dek, kau buaikan baby ke..
kau kejutkan baby tu??!


abg kaman beli doyan nk makan ngan adik dia..
ha! balun la kowang..!


umak aiiii...
canteknye isi!
takleh makan bebanyak ni..
kang mau koma aku!
kihkih
Ni pon masa kt umah Beddy tu aku baringggggggggg je..

sabo menunggu...

serangggggggggggggg

alahaiiiiiiiii...
sopannye nyah!
laki sapa la ni?
(bini sendiri mengangkang duduk, laki lak bersimpuh! ahaks!)

Ely serah diri nk mandi.
Terasa hangat le badan tu.
sbb duk kat umah ni,
bila badan dia panas berapi tu trus aku mandikan..
dia pon dah tau sendiri ha..

huwaaaaaaaaaaaaa...
nak makannnn!!
nak doyannnn!!

bolatnya kau karmila!!
aku geget jugak pipi kau tu kang..


'ala mamaaaaaa...along nk pegang kejapppp je..boleh la maaa'

yeaaaaaaaa!!!

Bubye Tukun!!
sian dia tak ikut skali gi PD..
huhuhuhu..
takpe la tukun, kau rehat jap kat sini ye..
bukan anak2 aku je,
aku pon rindu gak kat kau...
sob sob sob

Angah nangis sbb tinggalkan tukun kat sana..
alahai ngah, kejap je. nnt kita gi tukar balik ye..




16 comments:

shiemz said...

UIsh...tukun bukan sebarang tukun.... Tukun tu banyak jasanya... Kalu haku pun nangis woo.. ghase mcm tukun tue ade perasaan jerk... sadisnyer ghase...

JiEjAh_DeEn said...

ahahahahhaaa sian keta tu digelar tukun ..
anak² ko dah rasi ngan keta tu :D

chykeenzachary said...

kak...ckin raser anak akak yang no 2 tu mcm saye la mase tecikk hahahhaa...kuat nangis

el said...

cm mn nk beli tukun baru ni hehehehe
depa pun reti hargai tukun ko tu kan ai
baguslah

T.u.Y.a said...

kesian Tuya tgk muka sedih angah tu..
mesti dia x biasa ngan bau honda tu kak..
dah bisa tetiap ari dok bau tukun tu..mana nak sama..

tak pe la kak ai..tukun tu dah banyak jasa..mana tau esok2 dapat lak tukun Jr baru..heheh..yang besar banyak seat,yang panjang sket bentuk dia..huhuhuhu..

shi3la said...

kak...ko dah sihat ker nak ker PD plak nihh...jangan lepakk tempat ramai orang..lebih baik mencegah dari mengubati..*u know wat i mean..*

take my dear sis..haku sayang opet..*tetibe..*

oMMy fiRuz said...

alahai cik ai demam rupenye..tp mcm x demam jerrr..siap jln2 lagi..hahha..anyway..tk a rest

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

sadis gak kami kat MKAK ni dgr Tukun Kakngah kene tinggal...huhuhu,tp kene r latih2 diri tinggalkan Tukun itu,pasni kalu ade rezki tukar Tukun lain...harus lagi kene tinggal kan....anggap jer,tukun tu nk kene rehat setelah sekian lame berjalan2...

Yang penting,jgn salahkan a.mi,nape abg Kaman duduk bersimpuh!!!!a.mi tak masuk campur okies....Lalalalala

shah-ila-ain said...

betulkate sh3ila tu kak ai...alahaiii skang nie musim virus melande...beware lah same2 yerr...

Ibu Mifzal Arsyad said...

cedihnya..isk..isk..

Emy Omar said...

Sian keta ko tu kak kena tinggal

~~ciklinn~~ said...

ala takpe tinggai kejapp ja..nanti balik coti2 gi amik balik yer..

grow2g3th3r said...

Alahai.......... sedapnyer doyannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....

Bed said...

oooooohooooooo tukun kene tinggal ye...sedihkan...kadang2 barang2 yg dkt ngan kita mcm ada roh pulak...ada perasaan....anak2 ko sedih je....sian angah....

damaiinx said...

alahai..ai,doyannnn...demam x kebah lagi...huhuuk

☆ lieya latif ☆ said...

tu maknenye dieorg punye semangat ketukunan kuat kak...he he he he bagus le cam tu....suke sikap budak2 camni...org kate low profile.....lagipun anak2 akak lieya tgk behave n baik.....

family ko ni kak mmg antu doyan kan kak, lieya mule2 jek excited, bile dah lame2 muak haaa....

cute tgk abg kaman dok bersimpuh tu kak....auwwwwww.....hubby mithali nieh

klik klik (^_^)