25.8.09

::TING TONG::


Aku adalah sangat kurang sihat & ngantok tahap gaban. Smalam kejung 1 badan. Balik keje tu aku dah rasa lain macam. Mungkin sebab aku x cukup rehat dah 2 malam aku dok adap tudung2 nk hapdet kat kedai, pehtu kene bangun awal utk sahor. Dan mungkin jugak sbb smalam aku berpanas kehulu-kehilir tghari tu gi pos opis & bank (kad atm aku kene block sbb laki aku tekan silap pin), pastu x cukup air dlm badan. Ms gi Param tu aku rasa cam dah nk pitam. Sampai je rumah...ABIS!! Tulang2 aku sume rasa cam mereput! Rasa cam mmg takleh nk gerak..ayoyoyo!!

Mmg aku terbaring jelah nk tunggu berbuka tu. Abg kaman la yg prepare benda2 nk buka. Masa berbuka tu plak aku minum air segelen (segelen tu!! :P), makan kuih..pastu baring!! Mmg tak daya langsung! huhuhuhu..sadis sungguh la. Sampai aku ingat aku ni dah nk lumpuh plak! Gerak skit tangan/jari..krem! Gerak kaki...krem! Pastu aku tertido kejap, sampai abg kaman kejut paksa aku makan nasik skit. Mana boleh nk telan nasik tu wei..skit je aku mkn. Pastu mandi air panas (nk kurangkan rasa sakit), baru kurang skit rasa sakit tu. Adap balik tudung2 yg ready nk aku pos esok, pastu layan customer yg nak order tudung kejap...pehtu GONE balik! Sebelom tido tu abg kaman sapu badan aku ngan minyak dulu...Tp tu lah kan, kalau badan sakit camni mana leh tido lena...huhuhu...


Dah le kene bangun prepare sahor gak. Gagahkan jugak la badan ni. Harini aku dtg keje gak sbb ada customer nk dtg opis. Nak amik sendiri tudung yg dia order malam tadi. Oh ye! Smalam pon ada geng blogger aku yg dtg sni amik tudung. Siap angkut kawan dia skali beli direct dari aku. Nanti aku tepek gambar gelojoh dowang milih tudung. keh keh


Haihh...makanya skang ni kepala hotak aku adalah amat3 berat + mata ngantok giler! Camne ni??? nak ngelat tido kt blakang tu, ada keje nk kene settle plak ni..huhuhuwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

9 comments:

D.O.U.B.L.E...S said...

alahai rehat la...tu nasib anak2 tak der kat umah kalau tak lagi la ko...

el said...

kuat sgt ko keje tu ai
ish2..slow2 skit ye
terok sgt dah tu...sian ko
cari rezeki tu..cari jugak
tp bdn nak gak rehat

kalo cm tu aku benti keje
aku jd assistant ko je lah eh
hehehehe

apa2 pun jaga diri tau

nome said...

cian kat ko kak ai...dlm x larat2 tuh, sanggup gak bawak diri ke opis semata2 ada org nak beli tudung...ko ni mmg bersemangat kental tuk cari duit...semoga ko sentiasa sihat dan dipanjang umo...

Nadia Yuna said...

jaga diri sis. moga cepat sembuh. moga dimurahkan rezeki jugak =)

Anonymous said...

Betul ckp el tu..kuat sgt keje ko tu..kalau tak larat jangan paksa sgt tan..aku tau ko buat sume nie utk carik rezeki lebih untuk anak2, tapi kalau dah sampai badan x larat, tolongla rehat kejap tan..kalo ader duit lebih pun tapi kesihatan kite tak jaga, ape gunenyer..anak2 masih kecik..ko kene jaga kesihatan ko..ko bukannyer sihat cam org lain..Pls tan, jaga kesihatan ko jugak tau..jgn paksa diri sgt kay..LUV YOU SO MUCH!! - adeksmu Ina

AkMa said...

ye la kak ai..kesihatan tu kena utama dulu..rezeki tu bleh cari..kalau x sihat sumer keje x leh buat..rehat bebanyak yerr...

gelojoh ke?kekekkeke..

kak ai x sihat sbb berpanas dlm kete smlm ke?sorry la yerr..

JiEjAh_DeEn said...

ai
kene jaga kesihatan weiiii ..
:D

suhida said...

saba ye kak..ciannye lah..alahai

Bibu said...

isk sian ko..rehat2 ler jaga kesihatan baik2

klik klik (^_^)