3.8.09

::SUMPAH AKU TAK TAU!::


SELAMBA giler Sabtu pagi tu aku angkut anak2 aku gi Jalan TAR. Ada stok tudung yg nk aku beli. Tp Ely aku tinggalkan ngan Ema. Aku angkut Along, Angah + BB. Mmg aku pelik tengok polis berderet2 kat area Sogo. Ngan trak bagai. Aku ingat dowang nk tangkap pendatang asing. Yang aku anak beranak ni elok je berlenggang kangkong jalan sana sini tengok2 tudung. Masuk kedai ni, kuar kedai tu. Masuk Semua House, kuar One Plaza, jenjalan tengok tudung kt tepi2 jalan..betul2 cam takde apa2 benda nk berlaku!

Tak abis lagi, aku drive gi Chow Kit pulak! Isk...SUMPAH aku tak tau lepas 2 jam aku tinggalkan Jalan TAR tu ada demonstrasi. Siap polis lepaskan pemedih mata bagai! Kembang bulu roma aku tengok berita! HUWAAAAAAAAAAAAAAA!! kalau la aku anak branak terperangkap masa kejadian tu, KOMPOM aku nangis punye. Kalau aku tau, takde aku gi sana. huhuhuhu..
Syukur takde apa2 terjadi...tobat! tobat!

(gambar aku curik)
DEMONSTRASI ISA DI JALAN TAR

2 jam lepas aku bertolak ke Cokit!

Kat Cokit dah..
Angah tengah jakun tunggu pintu lif bukak..
Pestime dia naik lif ngan kete..hihihi

posing jap

Along dah stat kepenatan

Dah masok lif..
Angah ada kat sebelah aku tau..dia kedepankan badan dia..
ekekekeke..sebenornya dia takot!

posing nak! posing...

org tengah huru hara kat jln TAR tu,
kita leh berposing lak kt sni!

makannnnnnnn...



-Syukur tak terperangkap kat sana!!!!


EDITED BUNTUT: E'eh...ramai lak yg jakun ye? (aku dulu pon jakun gak! ahaks!) Lif kete tu kat Plaza GM, Chowkit. Mmg kalau nk park kete kat atas tu kene naik lif. Kalau tak, mau berpinar kepala otak nk smp atas. Tingkat parking kete dia dari tkt 8 - ke atas! Elok gak buat lif ni. Idak le berpusing2 nk naik. Mau sampai kat tmpt parking muntah ijau! kihkih...





21 comments:

T.u.Y.a said...

Tuya pun nak g Sabtu lepas..
kekononnya nak merewang baju raya,tudung..
pas tgk berita terkini tv3 kul 11 pagi tu,dia kata jalan2 tertentu ditutup sbb rusuhan akan jadik..
terus Tuya x jadi g..cancell..nasib bek x g..

fazilzura said...

wahhh ramai giles yek..
kalau aku ni bujang sure join

shi3la said...

huhuuuu haku tgh mikir nihhh samaada tv umah ko tak berfungsi atau tv umah ko takder gambor atau tv umah ko takder sore atau tv umah ko rosak ATAU haku sebenarnya tak boleh nak salahkan tv sebabbbbbbbbbbb ko lahhh yang sebenarnyer tak tengok tv..wakaka..

shi3la said...

wehhh zuraaa....ko nakk mamposs....!!

AieZa said...

emmmm kt mana eh kete naik lift tu?? aku pun jakun gak nihh..

saveme_zero said...

sib baik la xde apa2

atie said...

Sib baik ko tak apa2 kan ai...teruk gek bagi yang terperangkap tu, mintak jauh ler kan

Bed said...

mujur ko tak terperangkap kak...kalau tak kuyup la jawabnye...huru hara ngan org lari...siap ade yg pengsan tU!
aku pun taktau ade kete naik lift tu!!
jakun gak ni...

oMMy fiRuz said...

cek ai..i pun mcm terjakun lak naik lif dgn kete..kat ne tu???

aRe_uDear said...

hohooo.. kalo lar terperangkap.. adeiii.. soping sakan lagik ekekee..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

itu laaa.. jalam JEM disana sini..

Bibu said...

haa..kat ne lif nek kete skali tu? jakun gak aku nak try ekeke..mmg ler sib sampai gak ko umah aku ye

grow2g3th3r said...

alhamdulillah, semuanyer selamat....

suked8787 said...

Ko ni k Ai...aparaaaa....soping x hengat punya...sib baik ko x terperangkap....kalu tidak...skali ngan ko anak banak kena simbah air...muahahaaaaa

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Gilos r kakngah......dah r ko pakai baju merah....membe ofis a.mi,kene tahan road block coz pakai baju merah.....Kalu kakngah kene tahan,harus Polis henggat ko presiden wanita ISA......wahahahahahaha

Anonymous. said...

kak ai, bukan demonstrasi, kak ai oii. ianya adalah perhimpunan aman :p yang buat jadi tak aman adalah orang-orang yang tak berkenaan, chewahhh.

cikbedahlaser said...

fuhhh alhamdulillah...
nasib x ade ape2 kan...

afsal_8281 said...

emm gitu la kak Malaysia kini
jgn ingat kita aman tenteram sgt
da mcm2 bala turun neh
takooootttt

Fiza Nordin said...

huhuuu nasib baiklah yek besan...klu tak makin glem le ko masuk tv anak banak, ahak!

mmglah aku pun turut jakun tgk gambo & bace tulisan ko.kete naik lif???tp elok gak...klu kene naik yg pusing2 tu mmg ponin...

ayuZack said...

kak.. aku pon jakun gak kete naik lif... aku nk try gak la....

el said...

wahhhh sakan ko ai...
sebok beno ko eh
kalo ko cite psl lift kete tu
aku pun jakun gak..kahhh

klik klik (^_^)