5.8.09

::DARI $1 JADI $105!::


MEMULA
aku gi hantar abg kaman keje. Dia terpaksa gak gi keje. Harini ada trip hantar ikan gi Pengkalan Hulu, Perak. (Wei Bed, gaji laki aku tak sebesar yg kau sangka tau. Gaji dia giler CIPUT!! Sumpah aku x tipu! huhuhu). Bermula la perjalanan aku ngan si Ely. Dlm kete pon dah meragam. Yelah, badan tak sedap. Nak menepek je ngan aku. Camne lak sbb aku drive. Bertahan je la aku. Sebelah tangan urut2 kaki dia bagi dia clam skit. 'nak mama...nak mama...nak mama' asik sebut tu je :(

Dlm kul 8pg aku sampai kat klinik $1 Rawang. Mak aiiiiii!!!! Giler tapir tul! ramai sungguh org wei. Adoiii...tp camne lak kan? aku dah sampai. Takpela, aku register je dulu..

tik tok tik tok...dah nk pukul 9. Aik! nama kami tak dipanggil pon lagi nk bayar $. Kiranya macam pendaftaran tadi x lengkap lagi la. Dah le nk tunggu doktor panggil lagi. Aku kira2 mau dlm tghari baru dpt turn. Yg Ely lak dah merengek2. TAK SELESA. haihhh...takleh jadik ni. Dah le aku sorang. Tak sihat lak tu. Last2 aku gi kaunter, cancelkan. Amik balik surat branak & IC aku. Ingat nk gi Klinik Kanak2 Tan tu. Tak jadi lak sbb banyak lak keje nnt. Aku pon nk jumpa doc jugak.

So, sku trus drive gi klinik family aku kat Taman Tun Teja ni je. Boleh tahan gak patients dia tadi. Mmg musim la. Sebab JEREBU pon ye jugak. Ada budak pompuan tadi demam skali ngan sakit tekak, radang peparu bagai! Isk..takutnya! Mak dia kata kalau jumaat ni tak elok, trus gi Spital. Turn aku, doc cek2 dulu Ely..Sib bek demam biasa je. Takde radang peparu ke apa. Doc kasi antibiotik utk dia. Aku pon doc ckp demam biasa gak. Tp utk aku banyak giler ubat. Segala mcam mak nenek radang ada! Gilo apo? eh...takpe la. Doc lagi tau kan? Telan jelah ubat2 yg dia..haihh...dari sepatutnya $1, jadi kene bayar $105!! fensan! Bosssssss...claim ye?

Pada semua kengkawan yg telah mendoakan aku anak branak, MEKASEH bebanyak ye. Aku pon doakan yg terbaik utk kowang. Hati2 le ngan cuaca yg tak bape nk elok skang ni. OK..aku nk join Ely tido jap.. bubyeeeeeeeeeeeeee... AILEBIU ALLS!



20 comments:

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

tido..tido...
aku pun macam tak seberapa sihat dah ni..terjangkit baca blog ko la..kui kui

fazilzura said...

biasak ler kalau dh g swasta kak ..
minum 100 plus pun ok kak .. plus air suam

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

tu sebab le laki den tak suke bawak p klinik $1 ni..mmg le nk jimat..tapi klu dah smpi kul 12 pon tak dipanggil2 mau kejung bontot nk nunggu..hehehe...

AkMa said...

rehat le banyk2 kak ai.nanti dah mkn ubat + rehat secukupnye ok le tu..

skrg memang musim org x sihat..risau gak..

ku doakan moga ko anak beranak cepat sembuh yerr..

dzaiNizamAdrien said...

xper la kak..mahal ckit...jnji kite puas ati n tau sakit kite tu x bahaye..seram woo skang ni mcm2 sakit ado..lagi2 cik babi yg tgh mengganas skang... k la kak..semoga cepat semboh ko anak branak...

dzaiNizamAdrien said...

xper la kak..mahal ckit...jnji kite puas ati n tau sakit kite tu x bahaye..seram woo skang ni mcm2 sakit ado..lagi2 cik babi yg tgh mengganas skang... k la kak..semoga cepat semboh ko anak branak...

~~ciklinn~~ said...

ha betull ckp zura kak minum byk2 100plus

shi3la said...

moga akak ngan ely sihat lepas makan ubat nihh yerk..kalo berlarutan pegi tau hospital..jangan tunggu dah melarat yer kakkk..

ciannn opettt..demann kener tadahhh muker kat air sunwayy kuttt..

damaiinx said...

salam..ai,cian ely...
hrp dah kebah pas makn ubat...2 huhuhuk

Alamfanacinta said...

Smoga cepat sembuh to both of u...:)
habeskan obat-obatan tu kakk...
Mahaiiii tuhh...;p

Nadia Yuna said...

rehat banyak2 kak ai ya

=)

ummu_hanis said...

takpe la. asalkan dapat obat. makan obat ye. bagi di tembam tu makan obat skali. pastu tido. semoga ko cepat semboh. anak akak alhamdulillah dah makin ok da ni.

niza salleh said...

cepat sihat mek, sakit ni amat menyeksakan...so rajin2 mkn ubat.dak elly pun sama yer..

Bed said...

adoi kak sian nye ko....beza 104 hengget tu.....sabo ye semoga cepat sembuh...mungkin esok lusa pulang modal berganda la jualan tudung ko...aminnnnnnnnnn.....ehhh ye ke kak?aku ni koje logistics company...yg aku tahu mahe le....nape ye co. abg kaman bg ciput..peh tu adik aku pun bawak lori gak....sama gak destinasi jauh2...masyuk gak dia dpt...harus dikaji ni!!

el said...

swasta ke pakar tu ai..awat mahai sgt
xpelah at least korg xde pape...

ai jpe aku nti eh..isnyallah kalo sempat...rindu sama kamoo kahhh

nota bijik: xmo ke jpe bf gelap ko tu..kahhhhhhhhhh

☆ lieya latif ☆ said...

ALAHAI sian ko kak.....cepat sembuh kak yeak...amin

Bibu said...

lar..kalo boleh claim..g jela klinik bayor pe salahnya;..aku pon domam gak..terpaksa keje huhuu

Dj Epoi said...

Salam....

Ai.....
Adoiyai........camnih plak jadiknya.....

Bawa berehat .....jangan jaga ank jew weih....Lu nyer kesihatan ponk kena jaga juga...

Gua doakan agar koworang semua satu keluarga akan kembali sihat seperti sediakala...

Okes!!!! arrrrrrr

mummy teha said...

kesiannnye...sane musim demam ye...sini pon samela..ramai yg demam muntah n cirit birit..risau juge ni deyh...take care k.ai..

grow2g3th3r said...

Ai.. anak aku pun demam nie... semalam aku melepak dan bertapa kat Pusrawi sampai kul 12.30 tengah malam.. leth dan penat gilers... tapi, alhamdulillah.. anak aku demam biasa...

klik klik (^_^)