12.8.09

::KLINIK $1 LAGIK::


AKU baru je sampai kat opis. Dari pagi buta tadi aku laki bini angkut Along gi Klinik $1. Masyaallah!!! Punye la ramai manusia sakit. Tp aku 'bertahan' gak la sbb seboleh2 aku nk buat gak blood test utk Along. Dia demam package sekali ngan selsema batuk bagai, risau plak aku. Sib bek la skang ni klinik tu dah ada bangunan baru. Cm selesa skit la. Along pon bleh carik port nk baring. Dari pukul 8pg - 11pg baru siap register. Sib bek lepas tregister tu takyah nk tunggu lelama lagi. Adalah selang 7 nombor.

Sampai je turn, doc cek2 tanye itu ini trus dia suggest buat blood test. Ha! Amik kau! Sebelom result tu smp kat tangan doc aku dah siap kaji dulu. CUAK giler aku! Virus dlm badan dia mmg tinggi kau! Normal paling tinggi pon 8.0. Along 15.8!! Platlet pon tinggi gilos..normal 140 - 400. Along punye 550!! Adohai...napa la anak kerempeng aku yg sorang ni? Lepas je tunjuk result tu ngan doc. Bertubi2 la soklan doc tu tanye kat along lagi sekali. Dia nk kan kepastian. 'ada rasa sakit dada tak?' 'ada rasa sesak nafas tak?' ' ada rasa pening loya-loya?' 'sakit pewot?'. Banyak kali tanye ok..Cuma along ckp dia sakit tekak je. So, Doc tu kasi antibiotik & ubat2 pil. Amik Long...telan le ubat2 tu. Riso giler mama ngan abah.

Mintak2 le cepat sembuh. Mmg lepas ni kalau cuti duk jelah kat umah. Tak payah nk merayap ke mana. Ni dia ada kt opis ni. Tengah tido kt blakang tu. Baru lepas makan ubat. Biar le dia rehat. Ikutkan hati, aku pon nk tido skali. ekekekekekeke...eh! takleh ye? kuikuikui...


6 comments:

NANIE said...

hi ai..

ciannya kat along tu..
nasib baik takde pape pun..
nanie doakan semoga along cepat sembuh yea..

AieZa said...

uishh bahaya tuh.. moga cepat sembuh..

KasiH said...

bahaya tuh....kak ai cuba try sup ketam...bagus gak tuh...semoga cepat semboh...AMINN..

T.u.Y.a said...

kesiannye along..
Tuya pun takut ni..tapi dok makan gak la ubat doc bg mlm td..
ni buka pose nti makan lagi ubatnye..
jngan la demam virus babi tu..
mintak dijauhkan..

along..makan ubat tau..biar cepat baik..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

huk huk bagi along minum air kelapa and kurma..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Mak oiiiii....pindah2 lak demam tu kat family Kakngah kan !!!
jgn ler ade virus yg teruk2 dalam Along tu...
Aminnnnnnnn

klik klik (^_^)