27.8.09

::CIAN DIA KAN?::

HARI ni abg kaman kene gi hantar ayam ikan ke Pengkalan Hulu tu. Makanya harini mmg aku berbuka ngan si Ely jelah. Sian laki aku. Dah le bulan pose, keje plak berat. Kene angkut ikan bertan2, kene susun, kene hantar plak. Bukan dekat, jauhhhhhhhhhhhhhh. Musti mata berat nk bukak masa drive tu.

Yg aku kagum tu. Walaupon dia gi jauh dan balik hari, sampai kat umah tu dia tetap buat keje rutin dia. Layan anak2, tengokkan homework, basuh kain, lipat kain..hhhhhmmmm...tu ler specialnye laki aku ni. Mmg dia tak ber$, tp bantuan dia yg rajin tolong aku kat umah pon dah ok bagi aku. Yelah, ngan badan aku camni..anak plak ramai. Mana la aku larat nk urus rumah.. Aku buat bisness tudung ni pon dia banyak gak support aku. Kadang tu nampak cam dia serba salah plak. Kejap2 dia tanye "apa yg abang nk tolong ni Yang?"... :)

Kitaorg ni gaji ciput je. Harus la carik jalan nk tambah $$$ keluarga. So, harusla sama-sama membantu..haih, dia kat mana la skang ni? aku sms tak berjawab. Tgh tungkus lumus turunkan ikan kot..balik ni aku sorang jelah gi PARAM. Tu pon kalau tak ujan. Cam smalam ujan, kitaorg buka kat kedai je. Lps beli nasik, amik Ely plak. Pastu balik, berbuka..tunggu laki aku kasi signal suh turun, amik dia kat store batu kep tu plak..huhuhu..camni le kami..

* tak sabar le nk blk melaka mgg ni. leh makan sedap2 mak masak. tak yah aku susah2 bangun sahor nk prepare makan apa..kalau kat melaka tu, tau2 je mak kejut suh makan. bestnyeeeeeee!!!! cepat le sabtu....

18 comments:

D.O.U.B.L.E...S said...

susah dulu kak senang kemudian..insyallah aku doakan

AkMa said...

sedihnye dengar cite akak nihh..sabar kak..sy dokan bisnes akak akan lebih mantop lepas nihh..

Nadia Yuna said...

rasa bangga dengan kegigihan akak dan keluarga. nadia doakan akak murah rezeki =)

shi3la said...

jangan riso kak,setiap sesuatu itu ader hikmah disebaliknyer...

kak haku doakan bisnes akak lebih berjaya lepas nih eh...kalo kiter usaha sungguh2 InsyaAllah Allah akan permudahkan jalannyer..

nome said...

sadisnyer aku dengar keluhan hati ko kak...tp aku tau ko ngan abg kaman kuat semangat tuk membesarkan anak2...hope korang sefamily sentiasa diberkati dan dimurahkan rezeki...

fazilzura said...

sabo yek kak mon ...

setiap org ada kelebihan dan kekurgan ..

cm akak kelebihan nye abg kaman walau xdak duit yg berjute2 tu , tp dia ringan tulang tgl isteri tercinte..
ada org kawin dgn org kayo rayo .. tp nak nmpak muke laki sejam kat umah pung susah kak ...
so kite harus bersyuku dgn apa yg ado

Bibu said...

hermm setiap org tula ade yg lebih sana..kurang sini..lebih sini tapi kurng kat sana.. Allah sesungguhnya maha adil.

FaizAmYAirieL said...

terharu aku dgn sifat abg kaman tu kak ai..sesungguhnye die mmg seorg suami mithali..aku sendiri frankly speaking cewahh nak skiping lak..mmg amat terharu tgk korg anak banak..amatt bahagiaa sentiase..leh jadik ikon keluarge okehh..

jay said...

sabo je ler kak..aku pon sm jer gaji tuk byr2 bil n tuk anak jele..tuk sdiri xde pon..

shah-ila-ain said...

alahh kak kite serupe jerr..mkn gajilah katekan...huhu...tak pe rezeki sikit pun janji berkat tu lagi penting..insyaAllah rezki anak2 akak esok murah2 mane tau ade yg kawen ank raje kerr..kehkeh...masin mulot aku nie kak...hehe,,...amin,..

kakngah said...

terharu aku kt abg kaman..
tabik spring 12x la..
tak sume somi blh buat cam abg kaman
eh.. kem salam kt abg kaman yo...

mummy teha said...

BAGUS NYE ABG KAMAN..NI LA BR DIKATEKAN GENTLEMAN..BUKAN GENTIL-MAN..EHEEEHE....
BESAR PAHALE TOLONG ISTERI..ALHAMDULILLAH..

jaijina said...

touching sungguh bace cite kak ai kali ni..

takpe kak, tuhan tu nak uji umatnye..bnykanlah berdoa, insyallah kak..

Kak T JB said...

Duit bukan segala2nya Ai...
Yang penting bahagia...
Kita masih dikalangan orang-orang yang sangat2 beruntung....
Bersyukur dan nikmatilah apa yang kita ada....

Bed said...

kak untung ko abg kaman ringan tulang...mmg tgjawab laki tuk ringankan tgn tolong isteri wat keje umah tuh....$ mmg penting tapi pada aku kebahagian tu lebih penting...tak guna ada $ tapi hati tarak senang...

Hafiz Hamid said...

xpe kak, yg pnting akak sekeluarga bahagia...=)

elly @ suely said...

suami mithali tu... alhamdulilah ye kak... sume org pon nak mcm tu... tp bahagian masing2 ler...

Nur Syafawati said...

eeeeeeeeeee..sayang nyer abg kamannnnnnnnnnnnn....muahhh...ahaks...
k.ai..ko x marah kan..abg kaman tu suami tumpang aku..maklum la slalu jalan x berlaki..ahakss..ko x kisah kan..uhuk2..
semoga rezeki ko bertambah murah bulan ramadhan ni kak..insyaallah..kite same2 doa yer..

klik klik (^_^)