4.8.09

::RIANG RIA D' SUNWAY LAGOON::


AHAD haritu dah aku redeem hadiah menang peraduan ke Sunway Lagoon yg si DJ EPOI anjurkan tu. Harus aku tuntut!! muahahahahahaha...Yg best tu, nak dekat sejam aku main sorok2 ngan dowang masa nk jumpa amik tiket. Aku dah cakap, aku ni jakun. Dah bertahun-tahun aku tak pegi sana. Dah tak tau arah tujuan dah. Ketiak aku & ketiak dowang laki bini anak beranak abis berlengas. Mana tak? Aku tunggu kat tmpt parking basement, dowang tunggu kat pintu masuk. Kwang3..Sori ye epoi..tu aku dah kaborkan...agak kejakunan skit aku kt sana. Apa2 pon akhirnya berjumpa gak kita kan? Dapat aku eplok sium bini kau si Suked tu. Tingin gak nk pelok sium kau. Tp kang mau jatuh talak jam-jam tu gak! ahak! Syukur Alhamdullilah rezeki aku anak branak. Kalau nama aku yg bayar nk masuk sini, mungkin tidak kot. Dulu anak sorang boleh la..skang ni dah ramai. Cam aku masuk ni pon sume dalam 200++. Mampos! ekekekeke...ni ok la. aku kuarkan $ banje makan je..lalalalalala

MEKASEH BEBANYAK ye OPAI (laki aku asik sebut nama kau camtu tu je..ekekekeke). Aku anak branak sangat2 bergumbira kat dlm tu. Sampai naik lobam kami. Insyaallah, lain kali kita jumpa lagi. Leh borak2 mereng2 lelama. Leh le berjimba2...leh la berkoke bagai kan? ekekekekekekeke...

Dah le, jom layan gambo2 aku ni sampai lobam..

Ai & Co + DJ Epoi & Co
encem2 la anak kau epoi!!!
hasil blended suked + epoi..ekekekeke

Me + Suked
(si pemakai tudung setia kedai ai)
lalalalalalalala

Ben10 yg sangat chumel!!!

sian Ben10 kene hurung!

Mr. Kaman + Mr. Itek + Mr. DJ Epoi
pewot sama! kahhhhhhhhhh

Peace from me..!

"huwaaaaaaaaa....angah nk turun! suruh org tu berhenti la abahhh...huwaaaaa"

dah mula mengedik!




lalink...lalink



pensan aku kalau naik ni...gayat ooo

abah + along je main

Ni jelah yg aku agak brani nk naik..
tu pon kecut2 buntut aku!
aku naik ngan along..
nak repeat naik, sian kat anak2 lain..
duk 'mama..mama..'

skang ni dah tak mcm dulu...
dulu pakai gelang kertas tu je.
skang ni dowang kasi wristban bentul jam ni..
ms kuar tu bleh tukar ngan jam betul / kowang leh tukar ngan duit balik.
Seketul ni $10 deposit kene bayar!
huhuhuhu...masuk sni sume mau $$$

sonok kowang kan?
tetiba je bb ckp ngan aku
"mama bawak bb jalan sini, bb rasa sayang sgt dengan mama.."
"mama ni cantik la..abah pon hensem"
e'eh....dan-dan je kau ye...hihihi


sibok tul org kt blakang tu!


oiiiiiiiii!!! kapal ni skang giler kau!
siap ada time klimaks dia,
pusing 360 darjah tu!!!
giler arrr...
dulu separoh je...
aku yg terjerit2 kat bawah..
org yg dlm kapal tu leh tepok tangan lak! koma aku!

poning lalat!

eskem mat kool yg berege $6!!
huk huk

e'eh...seropa!!!



kiss kiss sssssnaaaake!


makan dulu...
masa ni bebudak ni dah takde selera nk makan.
dah nampak menan2 air tu.
Aku paksa gak telan kentang tu..haih..
nak..kentang tu mama beli $10 tau!
ekekekekekekeke

anjing panas (hotdog le..) yg berege $15.90!
aku makan sampai ke tetesan terakhir!

Jgn membazir yang...meh abg habiskan sos-sos ni!
muahahahahahaha

aummmmmmmm

Anak2 + DJ Epoi..eh! Itek Sunway.. :P


sejukkkkkk

Kat KL pon ada laut kan anak-anak...
sangat jakun!

sius nye life guard ni!


sni sebenornya ramai org arab + cina
org melayu skit je..
aku gi sini, jumpa kau, kau gi sana, jumpa aku..
leh kira org melayu ada berapa butir je!

berdating anak branak di bawah payong air


Angah yg keseronokan

Along yg menambahkan kehangitan kulit!

Ya Allah!
Si Kaman gi tadah muka Ely kat air yg tgh nk tumpah tu!

siannye ely!!!!! cait!
Mana tak? time aku try kan, air tu berat giler tau!
rasa cam lemas je..isk

tembak abah!!

Ely tingin nak naik gelongsor tu le mama..

naik yg ni pon jadik la kan dek??
BB kat sebelah..Angah kt atas..
penoh ngan anak2 aku je!

tengok along!
main baring camtu lak..tak lemas ke kau?
isk..


bestttttttttt

mula la buang tebiat!

lagi!!!

gelongsor ni pon aku gayat sebenornye..
nampak cam biasa..
bila dari atas, sayupppppp je ke bawah!

laki aku lak try...ekekekekeke..
Along toksah criter la..
beratus kali!
Dia sume nak naik..aku yg risau sbb dia keding.
Buatnya melayang camno???

Yg ni pon dia nk naik!
mampos kejung!

nice view

ewahhhhhhhhhhh...

geram aku ngan budak ni tau..!
selamba je gi tengah, pastu main2 selam..
leh lak dia gelak2 lepas selam2 tu..
isk..mmg kene monitor! bahaya tul ini budak!

feeling Miami le kunun..

Along kebulur!!!!

Sangat sronok!!
Mekaseh sekali lagi utk DJ EPOI!


22 comments:

fazilzura said...

KAK MONNN>. mmg nmpak korg sonok sgt2 kan ..
daku pun dh lama x terjah sunway last 6thn leps ler kut.. time saat perkenalan dgn pak ajil ( family dy metro parking)..

rugi arr kak , ko x naik sume nye.. mmg 1st time naik rs nak gugur jantung but 2nd time, sure sonok

kasihatie said...

gambar yg ely duk feeling miami tue...sejibik cam model budak untuk pakaian mandi..heheh...comel...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Best gile kakngah!!!rugi tak cakap "ye" mase ko ajak ahad hr tu...walaupun ku tahu itu hanye ajakan Ayam sajo!!!!Lalalalala
Kakngah,Sheeba the Tiger ade lagi ker?atau dah tukat Tuger lain Sushiba lak???

el said...

wahhhh sonok gilakk korg semua ye
tmbh2 si opet tu amboi2..landing kemain ye..hehehehehe

@e_da said...

syokkk tgk kak ai anak beranak... hihih best nyerr main air...

Bed said...

sonok kowang anak banak ye kak....
aku belum pernah jejak lagi sunway lagoon tu...kahhhhhhh!!!!

nabilah_2908 said...

best nyer kak....nape ely tu comel bangat...!!! geram jer tgk dia...

AieZa said...

amboi sonoknye kome anak banak.. tp syok la g.. tunggu anak bebeso skit baru best..

emellia said...

bestnye.. tak ramai orang pulaku.. tunggu pas beranak leh aku angkut anak-anak aku beramai-ramai ke sana...

☆ lieya latif ☆ said...

wah seronok tgk kak....ely dok terbaring kat air tu pun kiut....hepi anak2 ko kan kak.....eh mmg kak kat situ mahal gak makan2 die....sedia duit jek la gamaknye...

jay said...

kak, aku xpenah pon menjejakkan kaki kau tuh kt c2..

oMMy fiRuz said...

ai..mmg seriyes best gilerrr..rase mcm nk pg lagi..kan?kan?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

wah...!! sonok sakan...

jaijina said...

wah sonoknye dapat mandi manda kat sunway lagoon, masuk pree lak tu kan..

made sape2 tak nak bagi aku tiket pree jugak? aku ni jakun, seumur idop tak penah masuk lagi sunway lagoon..kesian kat aku kan kan kan..

kak ina kl said...

salam ai...seronoknya tgk gambar kat sunway ni.keluarga bahagia...bergelak ketawa aje..bestkan dpt tiket free....kat situ semua mahal..makan minum pun mahal giler...

Nur Syafawati said...

aku dpt bayangkan keseronokan kalian semua di sanaaaa....geram ngan opet la..nape dia leh landing gituuuuuuuuuuu..eeeeeeeeeeeeeeeeeee..nak cubit2 je rasenyer wehhhh...

Emy Omar said...

Kak..syok tengok ko anak beranak happy gilos kat sunway lagoon tu..happy la bebudak tu ye kak

akubye said...

Isk!! aku kalau mende2 yg kecutkan usus kecik tanak aku naik... rela aku gi lastik tupai buat makan tengahari dari naik mende tu!!! wah selonot tak terkira nampak!!!

Weh.. sebayo ko kito ni!? hahaha! alah tuo sikit je dari awak tu... tapi tetap tuo lah kan..!?

TQ ateh ucapan slamat tu... aku akan cubo dapekkan baby malam ni jugak!!! Grrrrree!! ("Ayu!!! gi pakai uniform aktiviti malam cepatt!!!") hahahah!

Nadia Yuna said...

comel betol elyyyyyyyyy. waaa. feeling habes. nak geget je muncong die tuh. hehe

Dj Epoi said...

Jap lagi Gua komen.....Gua baru jew selesai buat episod TERJAH.....nak gi mandi jap hehehehh

suked8787 said...

Muahahahahaaa...bestnya ko anak banak...lepas ni kita pi berjimba2 n gediks2 kt tmpt lain plak la...

Yg penting aku hepi dpt jmpe korg sefamily....

Fiza Nordin said...

vaaaaaaaa mmg sangat silonok...aku yg dekat ni pun tak berkesempatan nak g, besan.bukan tak sempat mase,mase itu bise diatur tp x sempat rm$$$

duit,duit di mana kau duit???kakakaaa

klik klik (^_^)