11.4.09

::DAH SIAP MASAK::


Aku gagahkan jugak diri aku memasak. Dalam keadaan yg agak high ting tong akhirnya aku berjaya!! hihihi..
Memula tu aku kuarkan ikan kembong yg ade dlm esbok. Adoii...rasa cam malas lak nk bergelumang ngan isi pewot ikan tu bagai. Aku masukkan balik. Aku masak benda lain la..apa yg aku masak? jom tengok..simple je..


apa ada kat dalam tu?...

lauks..!

lemak telo.
aku x letak cili, leh anak2 aku makan skali..

sardin cili api siam meletop jubo!

ikan pekasam


Tu je!! hihihi

11 comments:

saveme_zero said...

sedap lak aku tgk msk lemak telo tu..aihh..klu telor itik..lg sedap kak ai.

ppb_ppkp said...

amboi kak ai...cepat gak ko masak ek..ehhehe...den pon dah siap....masa utk tidoq..hahahah..sebab den keje ptg japg..kumpul stamina jap...
eh kak ai..bak mai resepi sardin sambal siam terangkat jubo..napak mcm besh je

masz_73 said...

woooo... cepatnyer masak!! baru kata badan x sehat tp lauk mcm2 plak tu.. kalo akak sure dh terbongkang jer tu!..muahahhaha

iena hamdi said...

ish... jaga diri baik2...

ko jgn wat kerja sgt kalau tak larat tau...

anyway sambal cili api sardin tu nampak sedap la,..

Anonymous. said...

ikan pekasam!!! *sambil air liur meleleh-leleh*

el said...

aku pun tgk sardin smbl cili api terangkat jubo tu cam best lak...nak jugak resepi...aku pun suke msk lemak telo...adoiii mau bertambah2 nasi...hehehe

noreen-bulan said...

gigih nya ko kak ai...kalo den dh M dh....nmpk sedap gak...

grow2g3th3r said...

ai:... sedapnyer... walaupun ko kata ko masak simple.. tapi bagi aku.. memang power + sedap giler tu... nak cikit leh???

atie said...

bab ikan pekasam tu memang mengancam laaa...salam kenal ai

shiemz said...

uish...mcm nie punya simple masak pon nampak sodap nie kak.. terliur den nengok nie... ikan pekasam tu penambah selero nie... huhuh

♥ Eda ♥ said...

cantek dapo ko ye mek..putih berkilat...hehe

klik klik (^_^)