2.4.09

::MAKANNNN::

Balik dari store, kami trus carik kedai makan. Pehtu Along lak yg suggest kedai makan kat umah kami. Elok gak. Lepas makan nanti musti bebudak tu ngantuk nk tido. Meragam. haihhhh..


Along takde mood. Keletihan sbb seharian kat skolah. Mmg tetiap Rabu lps waktu sekolah, ptg tu ada xtvt ko-korikulum. Along tak balik umah. Dia trus tunggu kat sana smp petang. Sian dia letih..

Angah yg tgh Heaven sedut 'air pink' dia..

Opet yg takde mood sbb makan lambat + ngantok
dia leh panjat meja nk seberang gi kat Abah dia..
mengadu domba

dah tak tahan..
Melalak la apa lagik!!!
UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

alololooooooo..
jap lagi sampai le nasik opet. nanti abah suapkan ye..

BB the notty

Akhirnya!!!
abis setengah pinggan nasik goreng dia bedal!

Along dah ilang selera.
Dah mengantok sangat..

BB + Angah makan mee



kembang lak tekak aku tengok udang msk pedas ni balik..
udang mmg giler banyak + yg best tu sbb pedas.
tp pekat sangat lak..ish
pataya for my boipren

dah abis nasik, dia balun lak mee BB!

makan la Opet..makannnnnn



15 comments:

sis_nita said...

alalalala.. ciannyerr opet menahan lapar tu.. ko kan ai.. akak series mengidam nak pi makan pataya tu kanss.. hmmm.. nyam nyam..

Zanna_MamaBatrice said...

suke arr kak nengok opet makan
berselera sekali
kalu ler batrice camtu
senang hati aku kak
nie tak...asal nak makan jer...bergaduh2 aku ngan dia...

jay said...

ee..geramnyer opet tomey jek..cam anak aku kak rase cam nak bereprang je bagi makan bubur..anyway kak Melake area mane?

Nur Syafawati said...

weh..cian nye opet!!!awat ko x double triple kan sit dia tu..mulut dia dah same level ngan kayu meja tu..mcmane dia nak mkn??kahhh..cian...yg along nampak penat balik skolah...si bb ngan angah steady jer...tapi yg paling steady ko ngan abg kaman la kan kak ai???xdo kojo lain..snap gambo je..kahhhh(aku pun same..ckp org)

el said...

sian opet...lenkali bw lah bekal biskut ke kalo g mn2..kot2 dia melalak..ko sumbat aje lah kat dia..ish2..sian tol tgk anak kelaparan...hehehehehe yg tak tahan tu mata angah dah ngantuk giler tu..mn gmbor wajib ko...ish2 ke aku x npk...kahhhhhhhhhhhhh

elly @ suely said...

sukenye aku nengok si opet makan! sgt berselera! x mcm qmie, sush tol nak makan....

*HeRdA* said...

k.ai..oppet ko geng le dgn upin ipin aku..kuat makan.."passi..passi"..hahahaha..lps ni diorg jadi watak Geng Pengembaraan Bermula Part Two lak..hahaha..cite psl makan..hehehe..tapi udang msk pedas tu adehhhh..terrrliurrrr akuuuu...

☆ lieya latif ☆ said...

cian opet dah ngantuk..comel tgk anak2 ko makan kan....kemain byk opet makan....tgk die suap mee tu kelako, dah le ketot ade ati nak pegang garpu n susu....cute sangat!!!!!!!!

iena hamdi said...

ai...:

1. imah ko kat mana eh?

2. aku sokong ko berniaga (sorri lambat baca) usaha tangga kejayaan.. aku sokong jugak ayat kawan ko herda tuh.. memang mula2 aku pun mcm tu hubby tak yakin.. dari aku mula niaga onlinee sampai dah ada kiosk ni pun dia masih tak yakin sgt... tapi aku tetap nak teruskan jugak...

3. alhamdulillah walau laki aku tak brp sokong tp dia bg gak modal kat aku atas nama pinjam... hahhahaso bisness ni kan ada pasang surut...so ada masa tu geram juga bila dia suh aku jual,, tapi aku tetap nak bertahan..

4, apa kata ko apply tekun(MARA) which aku pun nak cuba apply or MICRO.. tapi org kata MICRO ni lulus cepat dlm seminggu cuma interest agak tinggi 15%.. tak tahula aku

iena hamdi said...

alamak soalan no 1 aku tu umah ko kat ner

Emy Omar said...

Sian opet..lapor ye.Amboi sampai makanan tak tolek kiri kanan dah eh..sampai mee kakak dia pun dia bedel..bangus la selera makan opet ni suka tengok

suhida said...

comey ar anak-anak kak ai.geram.
yg along tu nmpk tul muka penat dia.mesti takde mood tu.ngee..

ppb_ppkp said...

kelakorr la opet ni....
along lagi la....mujur xsuap naisi kat idung...dha ngantuk sgt tgk dia.

nasz said...

kak ai, mithali nye abah opet tu...

eLYies said...

sedapnyaaaaaaaa..tgk makanan kak ai snap ni..dah le tgh lapo..hahahha

klik klik (^_^)