30.4.09

::KELIWON GIGIH::


Kowang bayangkanlah betapa gigihnya aku smalam. Pagi masuk keje cam biasa. Settledkan sume dulu sebelom aku amik 1/2 day. Tepat kul 1 aku berkejar gi cokit nk amik stok pastu nk carik tudung special requested dari client lagi (client tu!! :P) pehtu berangkut plastik yg nk sama berat ngan laki aku berkejar2 sengsorang melintas jalan besar bagai..dah tu kul 5ptg ada meeting lak ngan org blogstarz kat Setapak. huhuhu...

Masa meeting tu kepala hotak aku dah keras kematu mcm takleh nk mikir tau. Aku tengok jam pon dah pukul 6ptg, aku trus jelah sign + bayar apa yg patut..pehtu blah amik laki aku kat store batu kep. Ek elehhhhh!! walhal dari setapak ke bt kep tu aku rasa 15mnt je..boleh lak jem nk mampos kat greenwood!!! adoiiiiiiiiiiii...

Ok..pastu sampai je kat nursery anak2 aku..balik umah mandikan apa bagi..tp laki aku la yg sibuk mengebohkan anak. Yg aku sibok nk agihkan tudung. Sbb ada separoh tudung aku agihkan bagi org jual tangan (cuba paham di situ ye..bukan aku jual tangan org..kiranya cam jual dari tangan ke tangan la..aku punye kan online. yg tu aku upah org jualkan). Masa tu dah kul 9 lebih tau. Ngan muka keliwonnya, aku angkut anak2 aku bagai gi Damansara umah CT. Sbb ct la yg akan pass tudung tu kat org nk jualkan tu. Huhuhu...elok lak ada nasik. Bagus! leh suap anak2 aku makan. Aku mmg dah takde selera la. Ngan letihnya, ngan xcitednya..huhuhu..sehari suntuk aku just makan 6 ketul nasik impit je pagi smalam. Masa kat umah CT tu aku leh lagi menggelitis sbb aku telah ubat high aku. keh keh..ok..dah siap agih, kami pon balik..sampai umah dah kul 12 lebih camtu. Anak2 sume dah tido. Laki aku tido kat luar temankan aku amik gambo. Kalau kowang tengok muka aku memperagakan tudung baru tu, tau la kowang. Nampak giler cengkung mata aku!! huwaaaaaaaaaaaaa...takpe. Semangat nk berbisness katanya. Aku amik gambar sampai kul 2:30 pg baru dapat tido. Tp kul 5 pg dah kene bangun!!! BAYANGKAN LAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! Takpe...takpe..semangat! huhuhu...

Ha..wei..kowang tengok la nnt tau, tudung baru. Supplier aku tengok gak blog aku tu. Dia sendiri kondem kata kenapa aku jual MURAH SANGAT!! hihihi...ooooo, kenapa ye Mr Al??? sebab kedai ai tu mmg berkonsepkan harga murah + sederhana ye. Aku takmo jadik peniaga yg tamak haloba-loba. Untung ala kadar udah. Asalkan semua puas ati ngan kualiti + harga udah! Kan kengkawan kan?? Oh!! TER UP SUDAH! :P


CT Temah yg gigih melipat balik tudung..

tudung yg dia pakai tu trus dia sambar! kahhh..

cantik kan?

nama tudung tu kelakar tau. 'tudung clorox'!

tp aku rasa nk tukarkan nama dia la..

'tudung ai'

bolehhhhhhhhhhhh?? :P

Opet yg takde perasaan bila diramas-ramas!!!




7 comments:

*syafinaz*me,my self and i... said...

amboi gigih nye ko..ligat ber bisnes. bagus2..1 hr nnt aku nk ikut jejak langkah ko boleh?hehehe..apepun aku support ko dr jauh ye!ngehhhh

satu lagi,aku geram tul ngan rupe si opet tuh..nama OPET TU MMG SESUWAI NGAN MUKE DIA!meh sini aku cubit2 pipi dia yg serupe apam tuh!

kasihatie said...

wah...maju bisnes kak ai..kak ai..kak ai dah join yer blogstarz tue..macam mana yer?bleh ajar atie tak??

~~ciklinn~~ said...

wah semakin maju kak... alhamduliilah aku doakan akan terusss sukses yerk...

elly @ suely said...

keliwon lagi? kahhhhhhhhh kenan tol ko ngan tajuk tu eh... hihihihi

el said...

aku bc ni pun rs semput..laju giler aku bc..kahhh...

go ai gooo...hope pas ni leh tukar tukun ..hehehehe...jeles seh

FaizAmYAirieL said...

wah gigih sungguh ko kak ai..ekekke...xpe..mmg bkn senang nak carik duit ni kan? ehehe..aku pon kdg2 pegi seminar sane sini pasal sabun ni pkl 12 1 baru abis..balik2 airiel dah tido..kdg2 sedey jgk..tp x leh la slalu..skali skale leh la..ekeke..tp nk wat camner kan? name pon carik duit..teruskan usaha ko kak ai..maju gile aku nampak..

Big Mamma Bukhari said...

kak ai..

mmg gigih kak ai mencari rezeki demi sesuap nasi.. cayalah kak.. semoga bisnes makin maju ye kak!!

selamat hari pekerja..

selamat bercuti panjang..

enjoy!!

klik klik (^_^)