26.4.09

::SUSU SKOLAH::


Ingat tak time kita skolah rendah dulu ada van jual susu kotak tu? huiii..kowang jgn memain tau. Kalau susu tu nk dtg skolah aku, aku la org yg pandai membodek mak + bapak aku nk beli. Tp bukan takat sekotak dua ok...aku nk setengah katon (12 kotak) tu! ha..amik! bangga giler aku mengangkat kotak tu. Gigih! hihihi...

Pastu ingat tak masa tu ade gosip pasal susu kotak tu. Kononnya dalam kotak tu ada cacing! eleeeehhhhh..sebenarnya kau sakit hatikan? bapak kau tak kasi kau duit nk beli, kau pepandai buat criter lak! huh! Aku elok je sedut..tak penah lak aku tertelan cacing..muahahahahaha...

Tp skang zaman dah berubah. Tak main la kotak-kotak tu...dowang pakai botol dah..memacam perisa lak tu ada. Pilih je yg mana nak. Susu ni along beli masa org susu tu dtg skolah dia. Aku suh dia beli 6 btl je..(sebotol dia dah balun dulu..) Boleh la tahan sedap..lemak je rasa. Botol tu pon aku tak buang. Aku cuci pastu simpan. Ntah nk buat apa pon aku x tau.. :P

9 comments:

Tijah said...

aku dulu sker beli vitagen. tapi pling teruja bila laurier dtg bagi pad free. siap bawak masuk makmal kopek main2 dgn gel dia. bleh????

Anonymous. said...

oh ingat-ingat! susu sekolah ni antara favorite saya dulu jugak. tapi sekarang dah tukar botol ek? ala macam tak berapa menarik je, dulu kotak dia la yang buat kita teruja lebih-lebih haha. balik rumah sure mengendeng kat parents nak beli banyak-banyak. lepas tu masa agihan susu kotak tu, mesti dok tinjau-tinjau siapa beli susu paling banyak haha entah apa-apa.

ppb_ppkp said...

alahai kak ai..ko ni membuatkan aku terkenangkan zaman kecik2 la.

♥ Eda ♥ said...

ehh eh botol plak...dulu kotak..amboi ko beli sampai sedozen..stok sebulan ke tuh..waakakaka... sedap kan susu tuh...

T.u.Y.a said...

nak susu..nak susu..
hehehhehe..

F A R Y N said...

kak..ko mmg mengimbau kenangan silam pasal susu kotak tu la...hahaha

el said...

aku pun dulu sekolah rendah suke beli susu kota tu..paling byk beli pun 1 pack ada 6 kotak tu...hehehe..

pas2 mmg dgr psl cacing dlm susu tu..terus aku x beli..eeeee

fazilzura said...

daku suke susu time skolah tu kak mon.. heheheh

elly @ suely said...

tingat gak aku ime skola dolu... paling best dpt susu kotak free hehehe sbb rpt ngan cikgu cikgi kahhhhhhhhhhh

klik klik (^_^)