27.4.09

::MAKAN SI PUT BERSAMA KAK NORRAH::


Jumaat malam hari tu mmg ada date ngan Kak Norrah, kawan lama sahabat sejati chenta hati aku tu. ha..amik..giler bapak panjang gelaran utk kak norrah! kih kih..aku kenal dia adalah dalam 11 tahun dah. Kami penah keje 1 opis. Dah lama senenarnya dia nk blanja aku makan. Aku ni pantang di ajak...Insyaallah tak tolak punye. Lelagi kalau bab MAKAN! muahahahhaa..

Sian kau kak..lama tunggu aku anak branak sampai. Ntah camne balik dari keje tu leh pulak jln kt selayang tu jem. biasa takde la se jem itu. haihhhh..dugaan betol! Dah la nak siap2 kan anak-anak sume pastu kene gi ke PJ nun. Dia ajak makan kat Muara, Kelang tu. Tp naik kete dia je..ha kau! sib bek muat. Ngan bebudak je dah 7 org..mak pak lagik..Mekaseh kat Abg Zul + Kak Norrah sbb susah payah nk membawak kami anak branak gi makan ke sana.

Tp mmg berbaloi betol la. Sampai sana, aku makan tak hengat! sedap2 sume. Kat sana kan seafood. Mak aiiii..jenoh oooo..puas ati tul! sedap + fresh. Kebetulan aku baru je ckp ngan laki aku, tingin nk makan ketam cili..Dapat jugak aku makan malam tu..

Berabis lebih $200 gak kak norrah blanje malam tu! Mekaseh bebanyak kak..Mudah-mudahan murah la rezeki akak laki bini. Leh blanja Intan makan lagi..ngeh ngeh..apa2 pon intan nk ucapkan bebanyak time kasih tau kak..ai lebiu kak..muahhhhhhhhhhh

Dah, jom layan....

Restoren Bagan

aaa...kau kasi akak ketam 10 kilo, udang 8 kilo, sotong 15 kilo..
muahahahahaha...

Peace from Abg Zul

anak bongsu kak norrah, Amoi.
agaknya kalau rambut Opet panjang, camni le agaknya kan?
comel sungguh!

Abg Kaman gigih kejutkan Opet bangun..



kat sini la..
aku x reti nk bagi direction, carik sendiri!

nape kau kak??

me + kak norrah

muka dia cam Hetty Kos Endang kan? :P

Bismillahirohmanirohimmm..

sup sayor

the makanans

Buttered Prawn
Opet suke tul makan ni..berketul2 dia makan..
skali ngan buttered tu..

Dried Chilli Crab
nyum nyum!


Opet kekenyangan

huhuhu..sodap eee!
terbayang-bayang lagi ni..

cili dia giler bapak punye sedap la..

makan eskem pulak



pemandangan dari tempat makan


apa la yg bapak-bapak ni bincang..
nampak cam serius je..

main pulakkkkkk...!


Amoi Chomel

maks + anaks

jom balik!!!!

semoga dimurahkan lagi rezeki kak norrah + abg zul..amin!

8 comments:

nabilah_2908 said...

hrumm..tmpt nie....mengimbau kenangan lama...huhu..
anyway...udng tu nmpk meneyelerakan..lapo...lapo..adeh..(^_^)

D.O.U.B.L.E...S said...

sedapnya kak..aku tengok naper dibelanja ko je yek..kami tak aku sekali heheheheheheh.sedap kAk teliur aku tau...

oYa said...

BILA KO NAK BANJE AKU KEPSI PLAK KAK..WAKKAKAA

*syafinaz*me,my self and i... said...

hadoiiii...sedap btl lah!ni yg buat aku nak try nih.

kt port klang ye?dekat ngan muara ikan bakar tu ke?

LOKASI PLEASEEEEEE!

jiejah said...

alamak ai ,
kat situ mahal sket .
kalau ko jln terus sampai ujung jln,rest kat sana sgttttt sedap n rege pun murah sket :)

lain kali terjah lagik tauu..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

alaaaaaaa...nape x kabo nk kesini..
leh kite cemolot same..
da dekat ngah umah da tuh...
huwaaaaaaaa...

akubye said...

Dak Ayu mmg dh lamo ajak melantak seafood neh! aku plak jeneh tatau nak jalan kut mana... bilo baco blog kau ni.. tak plak ade direction.. cuma alamat ke tertera kat tisu tu... ahaks!

Nanti aku soroh Dak Ayu pilih tudung kat kedai wak tu... tadi tengok cantik2 gak.. kalau lah aku pompuan .. aku borong semuanye ngan tokey2 nye skali.. ahaks!!

Weh.. AJ tu adik awk ko?

Bibu said...

adoi!!geram aku tgk kotam!aku nak mkn kotammmmmmmmmmmmmmmmmm

klik klik (^_^)