15.4.09

::AKU DAH BALIK!::

HAI TAWAN-TAWAN!!!

Aku baru je sampai kat umah ni. Jenoh tau aku laki bini tadi kat emergency tu! Kalau aku tau la jadi camni, baik aku gi klinik $1 tu je..! Apa doktor kt emergency tu ingat aku sesaje nk pegi spital tu ke? Ingat aku suka la?! Banggang ok!

Kowang ingat tak entry aku yg INI? Dari awal lagi aku dah ckp ngan doc emergency tu yg doc aku ckp, lagi skali aku demam/x sihat datang trus spital. Dia tak kasi gi klinik sbb dia nk exam aku apesal aku kerap demam. Boleh kowang caye ke?? dia buat DONO ok! Mmg le dia ade buat blood & urine test. Pastu buat xray bagai. Tp lepas tu dia ckp 'awak demam biasa je ni'!!!! Oh my god! mmg leeeeeeeeeee. Sebab tu la aku datang serah diri kat sni! Sebab doktor aku sendiri yg suruh! Kalau tak, tak hengen aku nk nunggu cam org bodoh sakai kat spital tu. Dah la badan aku sakit nak mampos! Tekanan darah aku tadi pon tinggi. Adoiiiiiiii...Aku boleh je 'fight' ngan doc kt emergency tu balik. Tp aku takmo la dia ingat aku tingin sangat nk tido kt wad tu! huh! Kalau aku tau tadi, aku trus je pegi jumpa doc aku kat klinik pakar tu. Cam yg last time aku admit tu. Aku ckp je aku demam, trus dia isi form admit! huh! Takpon, kalau aku tau camni..baik aku gi klinik $1 kt rawang ni je.
Takde buang masa aku & laki aku.

HUHUHUHU..takpela..ni la nasib kalau refer ngan spital gomen! Tp aku rasa department lain ok. Kat emergency ni je yg KAROT!!!!! makan jelah ubat yg dia bagi tadi. Siap dia kasi antibiotik lagi. Walhal aku dah ckp aku bru je abiskan antibiotik aku, but still demam. Lantak la kau doc!! huh!.. Ha! Lagi 1, kowang leh caye ke dia kasi kat aku MC sehari je tau! Kalau kowang tgk muka aku skang musti terkencing tekejut sbb ingat aku hantu keliwon. Laki aku pon cakap muka aku kuning. Mmg SUMPAH aku tak larat wei! Tulang temulang ni sume rasa cam pecah je..

IENA & CT, Insyaallah nanti kita cuba alternative lain yg kowang ckp tu ye. HOMEOPATHY. Nanti tunggu aku sihat skit, kita gi tengok. Mekaseh sangat2 sbb kowang caring kt aku..huhuhu..ailebiu!




12 comments:

MUMMY ILA said...

ko rilex la..tido ke...

miss♥wahida said...

akak...spital gomen memang cm tu lebih2 kat emergency ngt kite suka gedik nk pi sana...kadang klinik biasa tu pun sama..doktor2 ckp kasar..mcm maner kementerian kesihatan nk dapat ISO kalo perangai staff dia pun cm hampeh..x apa kak..rehat bebyk k,jgn wat keje teruk2

AkMa said...

emm..standard le gomen ni..mane2 pun memang cenggitu..hampeh..rehat banyk2 y ekak..moga cepat sembuh..

Tinie said...

ishkkk
melampau betol la doktor tu..
aku dgr pun sakit ati..

xper k.ai rilex n steady..muka ko mcm keliwon??aku takut wei..hikhik..
take care..mmmhuahh

Nur Syafawati said...

rehat byk2 kak ai...sakit ko ni doc pun dah ckp..x leh move byk sgt...mmg sepatutnye ko rehat cukup2 kat umah..jaga kesihatan..makan ubat..insyaallah..ko cepat sembuh

~~ciklinn~~ said...

kak ai mana2 gomen mmg cenggitu kan... tapi mana yg ok oklak.... ikut doc kot... dia mesti kepenatan tahap cipan tu....

okess kak bawak2 berehat..

jiejah said...

ai
rest byk² kay ..

toksah pikir bebukan ..

el said...

a'ah betul tu depa ckp..hang pi la rehat jgn pikiaq byk sgt...take care ok

fazilzura said...

kak , akak g spital mano?
g la HKL terus.. adeh jgn di tanguh2 kak ... HKL banyak specialist .. murah cz gomen ..

now g rest kak... makan jgn skip yek.. minum air banyk2 key ..lap u

elly @ suely said...

haa... betul tu kak... ko try gi homepathy... try la... mak n nenek aku demam cikunya tu... ubt doc x jalan... alhamdulillah ubt homepathy tu lak rasinye... tp kan kak... ubt2 homepathy ni lmbt sket la kesannye coz die x gunakan dadah... pastu dia ade pantang larang sket n makan ubatnye ikut peraturan jam...

ctm-cak'on said...

hope k.ai kuat mhadapinye...semoga akak cepat sembuh ye, akak jmpe le doc pakar akak terus, leceh lau doc yg x taw pyakit kite nie, nk plak SLE...

Tink said...

aku gase la sume emergency spital gomen cm tu kot.
aku biase kena kat muar. walau aku org melaka tapi dah sempadan kan kena lah pi sana. anak aku dmm dah menggigil die kate dmm biase. gase aku nak ketok je doc tu.
skrg ni klu ape2 aku pi klinik rm1tu dulu. dapat surat dari doc rm1 baru emergency tak banyak citer.
cm hampeh je!!!

ko dah ok ke??

klik klik (^_^)