23.4.09

::TAG KASEH SAYANGS::


SANA SINI aku tgk org tepek tag ni kat blog. Makanya aku adalah sangat musykil apesal aku tak buat cam apa yg dowang buat. OOOOOOOOooooo!! rupanya takde org yg mengetag aku!! kahhhhhhhhhh.. Tp tetiba mak ayam sayangku yg sorang ni suh aku buat homework lak. Rupanya benda ni!! Akhirnya dapat gak kat aku. Mekaseh ALIA sbb ingat nk mengetag aku. Aku pon baru harini pi kutip. Aku takde masa la skang ni kt opis tu. Bizi giler bapak cipan!!! sian kau cipan :P

K, jom layannnnnnn..



masa gi hanimun kawen tahun ke 10 kt Cameron Highlands


Aku ade gambar masa lom kawen, tp malas nk scan lak..len kali la yek? :P

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …

Kat opis lama aku dulu masa keje ngan Alloy Concrete, Bt Kep. Bos aku dh ckp ngan aku ade org baru nk masuk keje. Kira keje ngan aku la. Skali ade sorang mamat ni sampai, aku ingat dia nak antar barang ke apa. Rupanya dia la yg kene keje ngan aku! mak aiii...! apa rupa dia ni? ngan kurus kering, rambut keriting bulat2 kembang. (fresh dari kampong gitu! :P)Lps kenal lama skit aku dh rasa best je geng ngan dia. Dia mmg lawak giler ok. Sampai aku rasa bila time kuar ngan boipren aku masa tu pon boring je. Bila aku bawak dia merayap kl rasa hepi sangat! Baik aku kuar ngan dia dari kuar ngan boipren aku yg feeling2 tu! kahhhhhhhh..pastukan, lepas dia dpt gaji pertama, time keje tu aku angkut dia gi Sogo sopin baju keje. Pastu bawak gi kedai mamak, guntingkan rambut bagi nampak kemas. Ha!!! baru aku nampak cam rupa manusia. kahhhhhhhhhh...

2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Dia nampak very the baik hati + kelakar giler



3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
- Kat Taman Tasik Sri Gombak tu. Aku ajak AJ teman. Tu first time kitaorg dating cam org berchenta la. Sbb sebelom tu kami 'geng' je. Boipren aku ramai masa tu. kahhhhh. Tp yg mcm aku ckp la, ntah kenapa bila keluar ngan dia aku rasa hepi je. Dah tu dia jujur sgt. very the kampong la. i like!

- Time dia proposed lak kat depan skolah kat Taman Sri Gombak. Dah le malam hari. Aku park kete kat dpn skolah tu. Dating dalam kete. Aku tunggu berejam dia nk cakap dia nk kawen ngan aku tau!! dia takmo ckp. Dia malu la, apa la..tp aku dah mcm leh agak apa yg dia nk ckp. Dia cam takut2 pon ada gak sbb masa tu aku bos dia. Ampun bangggggggg...kahhh. Dah nk kul 12 mlm baru dia berjaya nkberkata2. huhuhu..

4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
er...saya..saya...saya..errr....saya ada benda nk cakap. Tapi saya malu. Saya sedar sapa diri saya..errr..saya dah lama sayang kat intan. Tapi tak brani nak cakap.. :)

5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?

Dalam 13 tahun stat dari hubungan kengkawan sekerja..


6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
11 tahun. Mak aiii..dah lama. Tp Alhamdullilah, still rasa cam berchentan chentun.


7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
kejutan?? ada!! masa bestday aku. Bestday aku yg ke 30 dia buat masa blok kami ade hari keluarga. tetiba nama aku di announce si DJ. Rupanya dowang dah berpakat. So, aku tiup lilin depan jenjiran tetangga aku la..tersipu2 jubo aku wei! kahhhhhhhhhh... mekaseh abg..


8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Perancangan skang untuk membesarkan anak-anak je. pastu nak carik punca pendapatan tambahan. Anak2 semakin membesar. Camne nk idup ngan gaji kami yg ciput ni..huhuhu..tu sebab la kowang kene sopin kat KEDAI aku tu. Esok aku masukkan stok baru. Kowang beli tau! eh..dah lain lak criter aku! kahhhhhhhhhh

9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
Dia la yg paling penyabar sekali ngan anak2. Dia leh mandikan, siapkan, bagi makan, tukar pampers, buat susu. Semua lah!! tp sekali dia marah bebudak tu, cam singa lapar tau! isk...

10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
Alhamdullilah..baikkkkkkkkkk sangat!!! Mak aku pon sayang giler ngan dia. Mak aku dgn sume menantu pon dia sayang. Kan CT kan???? Ha! buat TAG ni CT oiiii..aku ikhlas kasi kau buat ni..kih kih..buat tau!



8 comments:

*MaMa HeRdA* said...

uiii dh 11 tahun koooo..aku bru nk 5..tggu 6 thn lagi ank aku pn dh bsr2 mcm ank ko..hahahah..

iera_ayen said...

tq zah sayangku..wpon bz tagap cipan ko masih sudi jwb tag aku...bknnyer apa, sesaja kenang kembali zmn2 dulu.

dh 11 thn korang kawen, Alhamdulillah anak2 pon semua dh besar2..aku harap aku pon dpt jd mcm ko zah...dpt didik anak2 berjaya, disiplin..anak2 ko semua bijak2, rajin...i likeeeeee.

moga ko sehat cepat n selamat maju jaya dlm bisnes online ko... Insyaallah doa aku buat ko selalu bahagia bersama family. tq sekali lagi...syg ko

ayuZack said...

suke bace ayat2 ko kak.. ade talent jadi cm kak fiza, jujur jer ayat2 ko... besh.. x cover2 cite... ermm jauhnye daku nak ikut jejak langkah ko... dah 11 tau ye... tahniah!!!

ayuZack said...

opsss.. lupe laks, jgn lupe la intai2 blog aku ye kak..

http://ayuarshad.blogspot.com

daaaaa....

eiza in the house.. said...

kak ai..jujur sungguh ayat akak tu..syahdu jerk za dgr tau..apepun tahniah kak, dah 11 tahun tu..suka gtu..hehe

moga akak bahagia n success selalu.amin..:)

nasz said...

seronok aku baca ttg kisah ko kak ai...

wah, dah 11 thn kan? aku baru setahun jagung dlm alam rumahtangga ni. jauh lg perjalanan...

helena's said...

alahai romantika..

Anonymous said...

I have infer from a insufficient of the articles on your website now, and I extremely like your fashionableness of blogging. I added it to my favorites web stage muster and last will and testament be checking assist soon. Will repress out of order my position as highly and let me know what you think. Thanks.

klik klik (^_^)