7.4.09

::NAK TAK?::

Sambung lak kisah Angah smalam..

Dah sampai kat umah. Aku kebulur sbb tak makan masa lucnh smalam. So, time anak2 aku tgh buat homework, aku sibuk jugak kat meja tu makan nasik paprik yg laki aku bungkus..

ANGAH : Mama..Angah rasa bila dah besar nanti Angah nak duduk kat Langkawi lah.

MAMA : Langkawi?

ANGAH : A'ah..nanti Angah nk bawak Mama ngan Abah duduk sekali kat rumah tu. Mama nak tak?

MAMA : eeeeee...mesti lah nak. Langkawi tu best..

ANGAH : Langkawi tu cantek kan Mama? tunggu nanti Angah beli rumah, angah bawak mama duduk ngan Angah.

BB : huuuuuuuuuuuuuu... (muka cebek). BB nak ikot. Boleh tak Angah??? BB nak ikottttttt...

ANGAH : Boleh la! Angah nk bawak semua tinggal ngan Angah. Mama, Abah, Adek, Along, Teacher, Cikgu Intan, Cikgu Aja, Kawan-kawan angah..sume lah!

MAMA : (eh...melampau lak budak ni..) hihihi...

14 comments:

nasz said...

amboi, ramainye angah nak bwk dok skali. pemurah sungguh...

sejuk ati dgr anak ckp mcm tu kan kak ai?

~~ciklinn~~ said...

pandai bukan main dia cakap yerk..

iena hamdi said...

amboi... ramai nye ryg dia nak ajak

saveme_zero said...

hahahahaha..x leh blah aku ayat dia nak bawa semua...hahahaha

☆ lieya latif ☆ said...

ayat yg mule2 tu okey la...masuk ayat last tu dah melampau batas2norma laaaa....siap ngan cikgu2 ko nak hangkut sekali.....he he hehe

sweet jek bace kak

*HeRdA* said...

sampai ati x nak bawa aku..lenkali ajor ank ko k.ai..mak-mak angkat dia yg ramai2 ni suh bawa skali hahahaha..bley aku beli pinggan mgkuk muarh hari2..hehehe..

p/s: bagus ank ko k.ai itu tndanya dia ckup kasih syg..dia syg sume org..

♥ Eda ♥ said...

hahaha... ramai nyer dier nak bawak.. penuh riuh rendah umah angah nanti :P

Ceera said...

hahahaha

abis semua dia nak angkut sekali, hahaha.. lawak lawak..

T.u.Y.a said...

angah...cikgu Tuya nak ikut gak leh ke?best gak dok Langkawi nih..heheehhe

ppb_ppkp said...

eehhehe..dok langkawi leh makan cekalat hari2 ..hehehehhe

sis_nita said...

hehehe! ok laa tu ai.. sekurang2nyerr diyerr mengingati sesapa jerr yang baik dgn diyerr..

aderr tak angah sebut nama akak..? kalo aderr, akak pon nak itut gi langkawi..

Tinie said...

wakakaka
baik sungguh hati anak mu itu..antie tiut pun nak itottt la angah, boleh tak??

elly @ suely said...

kahhhhhhhhhhhhh ramainye nak duk seumah ngan angah hehehe

peej said...

heheh..baru je nak feel terharu anak nak membalas jasa mak bapak..tiba2..semua sekali satu kampung dia nak angkat..kah kah..

klik klik (^_^)