25.4.09

::ELLO PAGI SABTU::

Along + Angah takde ni. Tadi dowang ikut abg kaman gi hantar ayam ikan ke Penang. Mmg elok la dowang temankan abah dowang sbb aku tau harini musti laki aku senang ngantok drive tu sbb mlm tadi kami keluar, sampai umah dah nk pukul 1 pagi. Dah le kalau hantar ke Penang tu pon kene balik hari..sian laki aku..

Makanya, tinggal la aku ber3 ngan BB + Opet. Aku ingat dowang tido mlm tadi lewat, lewat la jugak bangunnya. Tak jugak!!!! isk! Pepagi buta dah bangun..huhuhu..tak kasi can langsung kt mama nk bangun lewat skit. Jadi cam biasa gak la..kul 6:30pg aku dah siap buat keje umah ni..skang ni sume dah settle. Basuh kasut anak, lap segala mak nenek cermin, vacuum, basuh kain..tinggal nk jemur + lipat kain jelah. Tghari kang aku grg telo je. Tu makanan nikmat anak2 aku ni. Takde susah payah aku nk masak pepoyo. Bukan ada org makan pon. Kan kami ber3 je ni..

Malam tadi best sangat sbb kami dibawak oleh bespren aku kak norrah makan kat Bagan Seafood, Muara Kelang. Jauh tul dibawaknya kami anak branak! ngeh ngeh..Tapi mmg jenoh + puas aku makan segala macam mak nenek ketam + udang besar malam tadi. Lebih $200 gak kak norrah berabis mlm tadi blanja kami anak branak makan. Mekaseh bebanyak kak!! len kali leh ajak lagi..hihihi (nanti aku wat entry makan-makan tu ye..)

Sori la pasal kengkawan yg order tp tak dpt yg dikehendaki smalam. Semua sbb intenet kt opis aku mengong. Yg mana order pakai sms / trus call dapat la aku layan. Tp yg order kt chatbox, ada yg barang tu dah dibeli oleh org lain. Aku takleh nk letak 'TAG SOLD" tu sbb line opis aku smalam tak connect ngan internet..huhuhu..sowi ye kengkawang..pilih la corak yg lain..ye? aku dah siap hapdet balik dah KEDAI aku tu..

K lah..pada yg bekerja..selamat menjalankan tugas anda + bagi yg bercoti & duduk kt umah tu..selamat menjalani hari minggu dengan gumbira ok..ai lebiu all! muahhhhhhhh



5 comments:

sis_nita said...

hai.. salam.. kehkehkeh.. akak hengat akak sorang jerr yg memblog pepagi sabtu nehh.. ropenyerr ko pon aderr..

lauk keliwonnn aderr lagikk tak..?

buhsannyerrrrrrr pagi niiii.. hwaaaa.. ngantokkk..!!

ppb_ppkp said...

kak ai...amboi....smua dh ek keje umah...syiok...imah ni baru naik dari gotong royong kat kuarters klinik ni....japg nak siap p keje laks...adoi la...mujur shift ptg...leh layanzz tidoq jap...
jauh2 ek abah bebudak ni anatq barang..sampai penang tu...

Tinie said...

wei aku kj wei..;(
bila agaknya aku dt kj sabtu cuti??
:(

ayuZack said...

takpe kak bagun pagi kan rezeki tu... kate mak aku la... hehehe

Diarihatiku1976 said...

semoga business lebih maju ekk

klik klik (^_^)