9.4.09

::NAK RODA::


Dari minggu lepas Angah terpaksa bawak beg skolah along yg sandang tu. Kesian dia jadi berat lak dia angkut beg sandang tu. Kalau kowang nak tau, beg skolah dia kene kencing dek kucing!! haihhhhh..ntah macamana kucing tu leh pancut kat beg dia, aku pon tak tau. Yg aku tau kene kencing masa kat nursery. Mak aiiiiiii..hancing nk mampos! sib bek buku kat dlm tak kene. Memula tu aku ingat nk cuci je. Tp bila aku pikir2 kan balik, baik aku beli baru je trus. Sbb kebetulan mmg Angah tahun ni tak tukar beg lagi. Beg tu dia pakai dari tahun lepas. So, smalam angkut dia, suh dia pilih nk beg mana. Dah tentu-tentu la nk kaler pink yg ade gambar princess! Dah tu.."mama, Angah nk yg ade roda.." ish ish ish..demand betol kau ye! Ha..amik la. Sian pulak kan. Bukan main sronok dapat beg troli tu. Cute pulak tu. Kecik je. Mmg kene la ngan size badan dia tu..





Disebabkan batang troli beg ni halus je,
maka dgn keterpaksaan Angah kene bawak buku yg diperlukan je.
sebelom ni dia sayang nk tinggalkan buku kat umah.
abis dia angkut semua. Tak ikut timetable.
Tp skang kene ikut la kalau takmo beg tu jahanam cepat!
Ni Along punye timetable.
Dia mmg ikut la..kalau tak, mau patah bahu pikol beg!

BB punye takde masalah.
Sebab kebanyakkan buku dia tinggal kat skolah.
Dia just bawak balik homework je..
Hasil keje aku.
(abis ink printer opis! keh keh)

Ya Allah!! mampos tengok store aku ni..
skang ni kan ujan je..penoh ngan kain-kain ha..
tp malam tadi jugak aku settlekan.
Laki aku cuci kain, aku lipat kain..
huhuhuhu

7 comments:

el said...

mmg cute beg tu..syok kan jd ibu ni..cm2 leh buat..slh satunye buat time table tuk anak2..hehehehe siap ada gmbor tu...

Tinie said...

rajinnyer ko buat timetable cabggih n cun..menghabiskan reta kompany..hikhik

nasz said...

ALAHAI, COMEL NYE BEG...

elly @ suely said...

cute mcm angah gak... cantinye timetable budak2 tu... mama nye kretip ye x?

ila azila said...

hai... salam.mmg dah lama singgah kat blog ni.. sehari paling skit mesti buka pagi dan petang sebab nak baca entry terbaru.blog kekeluargaan yang menarik kerana itu saya add sebagai favourite.

p/s: creative timetable.sweet.

☆ lieya latif ☆ said...

kak store ko tu kategori kemas la tu kak.....

comelnye timetable dieorg...mmg untung dpt mak yg suke mengabiskan rate bende opis nie....he he he kak kite same laaa, ko tak tgk lagi opis aku ni penuh ngan gambar anak2 aku, bos takde jek aku print kat tempat die ha ha ahahaha

mmg sian kak kalo budak2 ni pakai beg biase tu ajek ...elok blikan yg camni, sebab skrang ni buku besar2....sian bawak beg berat2....

Dy said...

Bilalah aku nak dapat beli beg pink nih???huhuhuhuhu...

Bukan main lagi time table dorang yer....nak tiru gak nih....alaaaaaaaaaa printer kaler plak tadak kat bilik ....

klik klik (^_^)