8.4.09

::SABUN TU!::

EEEeeeeeeeeee...kowang mmg gelojoh kan?? (macam aku jugak!) ngeh ngeh..


Tak menyempat2 nak tau sabun TU apa. haihhhh..

Ceritanya begini. Aku ade di promote oleh sorang mak ayam ni. Si FAIZAH. Dia dah lama pakai sabun ni. Patut la aku tengok elok je muka dia w/pon tak bertepek makeup. Tp aku macam tekejut giler babi le bila dia sebut harga sabun tu SEKETOL RM95! Yelah..aku bukan cam kowang. Dah biasa pakai brg2 yg mahal :P so, rege camtu pon aku rasa dah cukup mahal bagi aku. Leh dapat susu anak aku 5 peket besor ooooo!

Tp takpe la, aku try jelah dulu. So, nk dipendekkan criter aku dapat le sabun tu yg dibeli skali utk opismate aku, Linda Gebus + CT + Arul. Yg tukang menghantornya, laki si mak ayam ILA debab. Faizah pass sabun tu kat dia je masa bestday anak kawan aku si Yies.

Masa aku dpt je sabun tu, aku rasa cam nk pitam!!! Ya Allah!! Nape kotak dia kecik benor ni? Dah le aku tau dlm tu ade 4 ketul sabun. isk! bior betol! Naik je kat opis ngan kembang2 jubonya, aku pon bukak le kotak tu..huhuhu..mak aiiiiiiiiiii! KECIKnyaaaaaaaaaaa..nak pensan aku!Ukuran sabun tu hanyalah 6.5cm x 3.5cm sajok!

Aku dah cuak le sbb aku paksa2 kawan + adik2 aku beli sabun tu. Tp last2 kami sepakat teruskan jelah mencuba. Nak tengok 'keajaiban' sabun tu yg selalu org katakan. Takyah cocok botox la bagai..

Ni ler sabun 'tu'. Nama doa EUMORA. Aku rasa dah ramai jugak yg guna sabun ni. Aku ni first time. Tu yg jakun giler tu..


dalam ni ade 4 ketul sabun..

1 KETOL RM95

yg ni utk aku pos kat Arul..


Ha..balik dari kerja tu aku dah tak sabar2 nak try (w/pon masa tu sebenornya aku takde mood sbb bdn x sihat). Aku pon cuba lahhhhh...aku kerat 3 dulu sabun tu. Tp aku cam sayang la kan. So, aku guna pakai yg serpih2 tu. Mak aiii! Keras la wei! Aku ingat dia senang kembang cam sabun papaya tu. Kejap je abis. Yg ni kompom boleh pakai 2 bulan! Aku pon stat le buihkan, pastu aku apply loan..eh, loan lak. Aku apply buih sabun tu kat muka aku. Pehtu aku banyakkan skit tepek kat jerawat batu yg naik kat dahi aku tu. Then, aku biarkan dlm 3 minit. Baru bilas skit ngan air. Pastu aku biarkan muka aku kering sendiri. Boleh terasa tegang dah masa kering tu. (kowang kalau ade sabun ni simpan elok2 tau, kang laki kowang sapu sabun ni, mau tempat lain yg tegang! ahakkk! :P)

Dan hasilnyaaaaaaaa....SANGAT MAGIC!!!! Sumpah ooo jerawat aku serta merta mati! Esok paginya pon aku cuci camtu jugak. pehtu kulit muka aku jadi anjal tapi lembut! Sampai kt opis aku xcited nk tunjuk kat opismate aku si Linda Gebus jerawat yg ala-ala bisul aku dah mati. huhuhu...

Soy, secara kesuluruhannya aku adalah amat-amat BERPUAS ATI ngan sabun yg kau promote kat aku ni! Sius! W/pon memula tu aku agak kejung! :P

Ha..kalau kowang nk beli sabun ni, kowang leh order je kat aku. (bisnes gak ni) keh keh..kan Faizah kannnnnnnn?? Harga dia seketul RM95. Kalau nk leh le email kat aku aizah_qscp@yahoo.com.my nanti aku email balik kat kowang detail psl sabun ni & cara2 yg betul utk gunakannya.

Aku skang ni mmg dah tak payah guna benda lain dah. Toner pon takyah. Pencuci lain pon takyah. Sabun ni je aku tepek kat muka aku. Mmg nampak lain la. Kene lak aku skang ni sun burn. Bila pakai sabun ni cepat lak ilang burn-burn tu. Tak sabar aku nk tengok muka aku ni tambah berseri!! muahahahahahahaha...Mekaseh faizah ku sayang!!!
~Ha! puas dah hati kau Helena? Puas dah Suri?? puas dah kowanggggg? hihihi...

46 comments:

helena's said...

maksudnye rm95 tu untuk 4ketul???

helena's said...

kak ai cepat jwb..teruje niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,,hehe

ai said...

SEKETUL $95!!!! ha..meh order ngan aku meh.. :P

jiejah said...

akupun dah selamat guna 2ketui ..
sikalang stok abes ,
hahahaha ada diskaun tak ?

ai said...

meh le amek stok ngan aku Jah. alaaa kau ni tu pon nk diskaun. kau tolong beli kat aku, aku tolong cantekkan lagi kulit kau! ngeh ngeh

♥ Eda ♥ said...

mahalnye mek oi... takpela..klau kulit aku dah bergerutu nanti aku beli la..hehe..lag pun $95 bag aku adalah sgt tak mampu..huhu..

helena's said...

kak ai,sy nak order 1,sungguh ke ni ajaib?he tak sabo nak pakai.jerawat tgh ade ne..

ai said...

Memek ooiii..sama gak la ngan aku ni wei! kejung aku memula tu tau. Pastu aku pikir2 balik, leh la aku try dulu..skang ni dah jatoh chenta ooo

~tetiba je aku rajin komen kat sini kan? kau la ni helena! tanye soklan cepat jawab kat aku..huhuhu

ai said...

HELENA,
ok..kau nak 1 ye? kau emailkan kau punye address. nnt aku email pasal sabun ni kat kau. Wei, kau try le tanya kengkawan kau yg lain kot2 nak skali..senang aku amik sekotak je nanti.. :P

sis_nita said...

muahahahahah! ai.. akak pon guna sabun ni.. dah 3 ketul guna.. tinggal lagikk seketul kat bekas tu haaa..

tapi mmg btul.. muka akak tona kulut dah sekata.. dulu ala2 kena sanbenn..

mmg pueh ati.. kang kalo akak nak, leh laa oderr ngan ko yerr ai..

sis_nita said...

astaga.. KULUT = KULIT.. typing error yerr ai.. kang ko pelik pulak.. hekhekhek!

ai said...

Kak Nitaaaaa (bunyik sengau tau :P)

Mak aiii, sampai sekotak kau beli ye kak nita ooi? aku ni nk beli seketol pon mikir 8000 kali tau! hihihi..tp mmg berbaloikan? BESTTT

Ha..nanti kau order ngan aku tau!! hihihi

FaizAmYAirieL said...

pergh kak ai..lajuu ko promotee...lebih laju dr aku..ekekkee...amboi ayat ko manis2 smuenye..tp mmg power kan sabun ni..lebih power kpd org yg ade sakit kulit..lagi cepat kesannye tau..

FaizAmYAirieL said...

pergh..ramainye orderr....market ko lagik ramai ramai nih..camne ni?? ekekeke....smue org order la lagikk...kaahhhhh

Zanna_MamaBatrice said...

hu hu hu
mahainyer kak ai sabun tu
he he he he..
aku dah tahu lama pasai sabun tu..
tp ko promote baik punyer...cam nak terpedaya pun ada nie...

pastu aku nak tanya
ko try tanya ngan supplier ko tu..
sama tak eumora nie ngan mior
aku confuse ler kak..

bertambah cantik ler kulit ko kak lepas nie...tp ok what...kalu RM95...tanpa perlu beli toner, beli pelembap bagai...he he he....akan ku pikirkan kak ai
nak gark kulit muka gebu cam muka ko kak

ai said...

ooiii Soy! mane ade org order lagi kt aku. tu si helena sorang je ha. hihihi..tp mmg best la sabun ni. teruja aku!

ai said...

Zana,
Ha..ape lagi? jom sama-sama kita mencantekkan lagi kulit kita..AYOH! ;P

tp mmg betul tau. takyah guna benda lain..sama gak budgetnya. seketol $95 leh pakai 2 bulan. means, sebulan $47.50 je. Kebetulan stat bulan dpn aku dah takyah bayar kutu. Leh cover budget aku..ngeh ngeh..

iena hamdi said...

apa beza eumora ngan mior?

MUMMY ILA said...

aku dah 10-20 kalu tertelan air liur nengok sabun tu. apis siap kasi AMARAN KERAS kat aku.. jangan sesekali membeli sabun itu..kahhh...

ummu_hanis said...

cam best jek sabun neh. tapi mahals ler. ko kasik la akak free je. kata adik. kekeke. eh tak akak gurau. nanti akak tolong ko promote nak tak?

anne said...

kak ai... daku dr thn lps lg pomot... xsilap pertghn thn... tp xder sowang pun amik port... sadisnyer... hehehe... eumora ni same ngn mior... try la mmg superb...

AieZa said...

ai.. muka ko dh cun.. klu pkai sabun tu lg cun melecun kut? klu rm95 dpt 4 ketul.. 1ketul lbh kurang rm25 la eh.. aku nk beli seketul je dulu bule tak?? jual x??

elly @ suely said...

nak jugak nak jugak... aku pon ade masalah tone kulit x sekata... adkah jln penyelesaiannye? kat badan leh pkai gak ke?

helena's said...

aah nak tanye same ke dgn mior,,dulu saye penah pakai mior tu,tapi takde pape pon,,

jawab kak aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii haha

ai said...

Mior yer? aku rasa cam tak sama la. Helena, kau kan dah penah pakai mior tu. Sama ke packaging dia? Aku tgh menanti jawapan dari supplier aku si faizah tu..

ai said...

Suely, boleh je sabun tu kau sapu kat bhg lain..(jgn kt tetek kau udah! :P)

~~ciklinn~~ said...

wah makin jelitalah nanti kau kak.... bagus2....

linn pun nak tanya mcm zana tu..sma ke ni dgn mior tu..

ai said...

Ha..wei kowang! aku dah check tadi. Mior + Eumora TAK SAMA la..kotak dia pon lain. Tp bahan2 dia nk hampir sama la. Cara penggunaan dia pon nk serupa je..

ai said...

Aeiza wei..bukan 4 ketul RM95. Seketul $95 la yang oii..hihihi..cuba kau baca elok2 aku taip tu ha..jenoh tau.. :P

by the way, aku tidak le secun mana pon..tp saje je nk bagi gebus kulit muka aku ni..hihihi

helena's said...

yg mior tu sy beli beratus 1 bar..tp takde pulak kesan,,tak paham tul,,cane ne..

Nur Syafawati said...

tahniah di atas ketegangan kulit2 anda!!make sure jgan bagi suami yer!!krg lain yg tegang!!aku highlite words ko yg tu!!kahhhh..

ai said...

Tuler..mmg tak sama la Eumora ngan Mior tu. Takpe, sape nk beli email je kat aku ye.. :)

Sya, keh keh..tuler pasal aku highlight tu! kahhhhhhhhhh..lain lak yg tegang!

oYa said...

dasat nanti leh aku promote kat member aku yg muka ala2 tak berapa tu wakakakaaaa

org petnen leh pakai ke kak ai..heheee

ai said...

Oya..ha! gi pomot.. hihihi

yg pasal org peknen tu tak pasti lak aku leh pakai ke idak..ade kene mengene ke ngan kulit muka?

AieZa said...

ohh.. dh baca balik.. salah paham la ai.. mintak mahap.. tp mahai gak eh.. tp klu bole wat muka gebu ok je.. email la kt aku ai apeape yg patut.. (aieza@yahoo.com) nnt aku baca info tu.. nnt aku bgtau la nk beli ke tak.. leh la menggebukan blk muka nih.. kusam je aku nengok.. klu tepek bedak baru elok..

ai.. ko cun.. klu deret kn dgn anak2 ko nmpk serupa je.. mcm adik badikk je.. untung kawin awai.. hehehe.. klu ko rasa ko xcun mana xpa.. aku tetap kata ko cun..

ctm-cak'on said...

k.ai, parut leh ilang x? same mcm sabun meor tue ke? sabun meor tu pun rege die mahai gini...ekekeke...

ppb_ppkp said...

kak ai....ko jadi testimoni dulu ek..agak berkesan...baru nak order...hehehehe....tahan lama x agak2...mahalnya wei...

ai said...

Aieza (bunyik dah sama lak ngan nama aku :P),
Nanti aku emailkan kt kau ye.. :)


Yam,
A'ah..lelama leh ilangkan parut gak. Tp sabun ni lagi murah skit dari Mior tu. Mior tu beratus kan sebijik? hihihi..Ala, aku ni pon baru je try ni. Tp mmg berkesan la wei. Baru 4 kali aku guna.. :) tp kau tu dah giler cun melecun dah Yam oiiiiiiii.. :P

Sabun ni leh tahan dlm 2 bulan gak la..

sitione@madamct said...

aku nak keje ar nk beli sabun yg ko pomote ni..

muka aku ni penuh kesan jawat psl salah makan Pil Binari taun lepas..spi la ni ha jawat asyik naik jer..

mana aku nk keje ek..huhuhuhu

ai said...

oooi ct kau takyah le keje.perabis kan je duwit laki kau tu. pastu bagi kat aku cikit..muahahahahaha :P

meh le beli sabun ni kat aku. try test..ala, mintak je ngan laki kau ;P

ctm-cak'on said...

k.ai, nk order le lau gitu, sabun meor 1/8 rm40, tahan 2 mggu, ni tahan 2 bulan ek? tggu gaji 23hb nie la ek baru beli, ekekek...bajet sudah lari! ;)

ctm-cak'on said...

k.ai, saiz die bape ek? kasik dlm cm ek, nk try ukur, daku tgh bygkn mcm sabun kat hotel tu, betul ke? ekekekek...

ai said...

A'ah yam..! lebih kurang sabun hotel tu le. 6.5cm x 3.5cm. kau nak, aku leh orderkan dulu.. :)
nnt emailkan aku address kau ye yam..

buaya said...

salam ziarah...

saya berminat dengan sabun ini..
mcm ne nak dpt kan ?

email : buaya_77@yahoo.com

blog :http://buaya-merah.blogspot.com

Anonymous said...

saya pun berminat gak..tolong anta info kat email saya...sueshana@gmail.com

A.I said...

SUESHANA,
ALAHAI..AKU SKANG DAH TAK JUAL SABUN NI. SORI YE YANG (^_^)

klik klik (^_^)