28.4.09

::TAG WALLPAPER::

Ramai pulak yg mengetag aku buat wallpaper ni. Dah le aku tak reti nk printscreen. Nanti kowang ajarkan ye. Ni pon aku snap je trus PC opis aku..mengong betol!


WALLPAPER



1)Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang..jgn tipu2 ek..

Sori. Aku tak reti nk printscreen. Sila ajar aku!! Tu lah gambar yg ada kat wallpaper pc opis aku. Mmg tetiap bulan aku akan tukar calendar tu. Senang aku refer trus kt pc.


2)Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda..


Mmg le aku suka!! Tu sume kan gambar anak2 aku & laki aku.. pandang je wallpaper tu, sejukkkkkkk je hati. Ha, dah..ajar aku camne nk buat printscreen tu!


10 comments:

FaizAmYAirieL said...

kahh k ai...aku pon blaja dgn kak ila ari tu...pegi kat wallpaper ko tu pastu tekan tab n print screen pastu bukak paint n save dlm tu..eehehe.... mmg lawo wall paper ko tu..ko ari ni hari menjawab tag sedunia erk?? kaahhhh...

FaizAmYAirieL said...

eh lupe lak..pas bukak paint tu pastu paste la dlm tu baru save..ehehee...terlangkah step lak..

♥ Eda ♥ said...

edit mengedit bukan main tere ...printscreen tak tau..kahhhhh... ha tu cik puan faez dah terangkan..ianya sangat la mudah mek..ko tekan je printsreen tu ..pehtu ko ctrl + v je kat paint atau mane2 software utk edit mengedit..done..!

helena's said...

ala kak tekan print skrin tu pastu masuk kat paint,,click paste..pastu amik mane nak,pastu save as jpeg..letak name,,save,,abis suda,,hehe

oYa said...

aku pun tak reti..wakakakaa

Nur Syafawati said...

agak2 keyboard ko tu xde ye butang printscreen tu??kahhhhhhhhhh..klako ko kak ai...udahnyer..ko snap je yer??bernas gak tu..whkakakkaka

kirana@eja@ummikmal&irfan said...

kihkihkih..lawak ar ko kak....

print screen tu ade buttonnye sblah button F12 kat keybod ko tu kak...
pehtu buka paint dan paste kat situ..pastu save la haishhh

edit bukan mainnnnnnnnnnn!!!

atie said...

Samalak kita ai...tak tahu apalah itu print screen.Ingtkan aku sorang je yang tak tahu ...hihi.Agak2 dah terrer ajar aku eekk..

sHwEeT ByAtcH said...

loike wallpaper tu..

ala2.. isteri dan mother yg sungguh baik gtu kak ai kite ni...

goram nengok!!!
bkn kak ai.. anak2 kak ai.. jgn terperah santan!! :P

cikgufarha said...

adoi laa kak ai nih...edit blog kalah sy hakhak...tapi print screen pon tak tahu hakhak..tp tak per kak ai..sy dulu g2 gak..last2 adik sy yg umo 17thn ajo..adoii laa padahal sy kat UTM..hakhak..

gini ikut step nih..kat key keeboard tu kan ada buuton PrtSc yg atas sebelah kanan...tekan situ sekali pas tu bukak la word ke, power point ke, paint ke n paste kat situ..thats all hehe

klik klik (^_^)