16.4.09

::LAUK KELIWON::

Aku masih berehat kat umah. Tak larat lagi aku nk gi keje. huhuhu..badan aku sakit2 lagi. Nak masak ni pon rasa cam azab je!! Tp dah kebulor, harus la gagahkan jugak. Jadi, ni ler hasilnya..very the kampongs and very the sedaps!!!

sambal bacan yg aku tumbuk smp rasa nk pitam!!!
tp hasilnya bleh nangis jubo kau..sodap!

menu wajib, telo mata kambing bak kata Angah

MENGERIKAN!!
ikan masin ntah zaman bila dlm esbok aku..
jiran aku kt bawah ni goreng ikan masin,
bau sampai kat umah aku ni..
terjebak aku!

nasik smalam yg telah dipanaskan..
dah selamat pon masuk dlm pewot aku ni..!
burrrkkkkk!!! Alhamdullilah.

HA!!!
sape yg tak cayer aku dah jadi cam KELIWON??
ngan mata aku cengkong masuk ke dalam,
ngan muka kuning, mata lebam..saje aku terbeliakkan bijik mata utk efek lebih! kih kih

Oh ye..kulit muka aku skang sedang ditumbuhi ruam.
Ni kesan dari nak mencantekkan kulit muka.
mmg kalau pakai sabun magik tu ada efek camni.
Samada muka kau akan menggelupas skit,
atau pon tumbuh ruam.
Lps 2 minggu baru kulit akan menjadi cantek dan rata..
sebab minggu awal ni, dia nk kuarkan sume kotoran yg ada..
Insyaallah..
Jgn muka aku berkutil-kutil udah! :P

K, pewot dah kenyang, ubat dah telan..gua mau tido! bubyeeeeee...

17 comments:

shi3la said...

take ur rest kak..sweet dreamm...

nabilah_2908 said...

simple nyer lauk akk..
get well soon... :)

helena's said...

yeke dia kuarkan sume..abis la muke iiiiiii.,.haha

akubye said...

ergh!! kenapo!? kenapo!?... kenapo tayang gamba2 makanan yang bisa meng"kriok! kriok!"kan perut tenusu aku neh!! lapaaaaaaa!!!!!

Erk.. kau bia boto... apo ubek kau pakai tu... !? mai secawan.. :)

Tink said...

k rehat bebanyak kawan!!!

D.O.U.B.L.E...S said...

kak..dah bertambah jelito ko yer...walaupun dlm kesakitan....bagus tul sabun magic tu kan....rehat la....

kakngah said...

mak intan... pakai sabun ko tu.. xyah guna compact powder lg ke????

nasz said...

alamak, sambal belacan kau kak ai, meleleh air liur aku tgk...

*MaMa HeRdA* said...

mlm ni jumpe ko dlm keliwon pukul 9.30pm yer k.ai..hahahahaha..lps tu kita gi bilik kita "geliwon" lak dgn laki kita hahaha..tgk cite hantu, lps tu bunuh hantu lak..hahahaha..

Tinie said...

pucatnyer muka ko..kesian..

rehat la ko erk..bubum dgn bantal busuk kesayangan ko tu..'D

☆ lieya latif ☆ said...

lauk simple2 camtu sedap kan kak....

sian ko kak...muke nampak letih ajek tu....rehat cukup2 tau

elly @ suely said...

wahhh goreng p0n s0dap tuh hehehe... memg kalo kite demam, mkanan2 camni ler yg kite lalu pon kan... kalo lauk2 tu memg x leh telan kalo haku huhuhu...

el said...

wakakakaka gelak aku bc statement her...tau2 jek mlm ni kuar keliwon eh...heheheh gelak smpi lebam

ai ..si keliwon yg cantek jelitass ahaksss...

p/s: dah bgn ke?tak abis2 ngan blog dia..kahhhh

shimazahar said...

perghhhh sedap gila lunch ko tu kak.... slurrrrpppppppp.....
sabar..... sib baik orang dalam misi diet.. huhuuuh..
slurrrrppppppppppppp.........

gila pucat muka ko kak.... dok umah tu rehat cukup-cukup....

sis_nita said...

alamakkk.. ikan kering keliwonn.. nyam nyam nyam.. mlm ni keliwon citerr pontianak jibam jibam..

Zanna_MamaBatrice said...

sambal belacan ko tu yg aku x larat nak nengok kak
tu baru nengok dah leleh air liur aku
belum rasa lagi...

uihs...ada effect ker kak..
aku baru berangan nak beli sabun magic tu kak...bila dgr ada effect tu yg aku ngeri sikit u...he he he...
2 minggu tu kak...sementara dia nak kuarkan sumer...camno aku nak gi kerja nanti...hu hu hu
aku tunggu result ko nyer kulit muka lepas 2 minggu yerk kak.....kiranya ko jadi bahan uji kaji aku nie tau...kalu ko nyer kulit lepas dua minggu gebus....aku beli sabun magic tu...he he he

♥ Eda ♥ said...

mamek...sungguh terkuzat aku tgk wajah ko yg ala2 harum sundal malam tuh..kahhhhh!~ alahai mek..jgn la buat muke ngeri gitu..ngak cun dong!

klik klik (^_^)