Ramai lak yg berminat ngan sambal cili api sardin aku tu ye..hihihi..tp mmg ni le lauk paling mantop! walaupon simple tp sodapppp..
BAHAN-BAHAN:
IKAN SARDIN MARCAREL CAP AYAM - Setin (cap tesco pon boleh, ikut suke ati kau la!)
BAWANG PUTIH - 4 ulas
BAWANG KECIK - 2 ulas
BELACAN - secubit
CILI API - Ikut suke ati kowang la. kalau nk terbakar jubo, guna la segenggam. yg aku masak arini aku guna cili api kaler merah. (serupa cam cili merah, tp saiz kecik). Giler bapak pedasssssssssss!!!!
SUME BAHAN2 DI ATAS, DITUMBUK. KALAU KOWANG BLEND, TAK JADIK POWER..eh, ikan sardin tu jgn pulak kowang tumbuk! isk...
CARA-CARA:
TUMIS BAHAN2 YG DITUMBUK + DAH NAIK BAU, MASUKKAN SOS SARDIN + TUMIS KEJAP + MASUKKAN GARAM & SERBUK PERASA SKIT + MASUK IKAN SARDIN + MASAK LAGI SKIT + MAKANNNNNNNNNNNN!!!!!
BAHAN-BAHAN:
IKAN SARDIN MARCAREL CAP AYAM - Setin (cap tesco pon boleh, ikut suke ati kau la!)
BAWANG PUTIH - 4 ulas
BAWANG KECIK - 2 ulas
BELACAN - secubit
CILI API - Ikut suke ati kowang la. kalau nk terbakar jubo, guna la segenggam. yg aku masak arini aku guna cili api kaler merah. (serupa cam cili merah, tp saiz kecik). Giler bapak pedasssssssssss!!!!
SUME BAHAN2 DI ATAS, DITUMBUK. KALAU KOWANG BLEND, TAK JADIK POWER..eh, ikan sardin tu jgn pulak kowang tumbuk! isk...
CARA-CARA:
TUMIS BAHAN2 YG DITUMBUK + DAH NAIK BAU, MASUKKAN SOS SARDIN + TUMIS KEJAP + MASUKKAN GARAM & SERBUK PERASA SKIT + MASUK IKAN SARDIN + MASAK LAGI SKIT + MAKANNNNNNNNNNNN!!!!!
4 comments:
toce kak aizah...esok pagi gaks den buat..ace terai tgk..ehheheehh..terangkat dak jubo den ..heheeheh
kak ai...pi amik awaard kat rumah imah
kak..i will follow u!aida bru abis khatam bace blog akk nie...hiks~~
re: hehehe....kongker sorang pon ok gak..hahahahaha.
Post a Comment