17.6.09

::ALONG SAYANG....::

AKU hapdet ni live dari umah. Aku ngan Along domam batok selsema. Sian kt along la..tinggi betul virus dlm darah dia. Td aku gi klinik RM1 tu je. Kan senang kat sana leh trus cek darah pastu jam-jam tu jugak leh dpt result. Tp kene sabar le tunggu giliran. Yg aku lak mmg dah lali ngan rasa demam ni. Tp bila dia tangkap sakit otot tu yg aku takleh nk tahan tu. Ni pon aku makan je panadol + antibiotik yg doctor tu kasi pehtu aku telan skali ngan 'dadah' aku. (tgh high le nih) keh keh..sedap skit badan..ringan je rasa. Along lak tengah tido molot terlopong kt depan tu. Pensan trus lepas telan ubat..takpe la long..rehat le..Harini aku ngan along dapat MC sesama. hihihi..


Ni...aku nk criter skit. Ari Isnin aritu masa aku balik dari keje along ada buat suprise utk aku ngan abah dia. Dia ni mmg biasa buat suprise utk kami tau. Kadang tu dia buat bunga la..kad la..tp kali ni cam pelik skit. Dia buat surat. Yg aku takleh tahan tu ayat2 yg dia tulis. Ya Allah!! terharunya aku. Sebak lak aku baca. Mmg aku nangis la...



(yg ni cam kelakar skit la statement dia.."mama x gugurkan pun"
keh keh...apesal lak mama nk gugurkan along? hihihi)



tak baik along tulis camni... :(

nape Along tulis camtu sayang?

adoii...sebaknya aku! :(



Along sayang mama..

"yelah..tp along tak bleh ckp camtu..kalau mama dah takde, Along la yg kene jaga adik2. Kalau along pon takde..sape yg nk jaga dowang?"



Yang ni lak utk abah dia...





38 comments:

Fariena said...

sedihnyer....nak nangis dah nie.sob sob
betapa along menyayangi mama n abahnyer

D.O.U.B.L.E...S said...

sedih aku baca kak..betul menitis air mata aku....

ibu_umairah said...

along nie betul menghargai mama /abah nyeeee............anak yang baik

saveme_zero said...

huwaaaaaaaaaaa..meleleh air mata aku kak ai. kenapa along tulis mcm tu??

nabilah_2908 said...

sebak lk bc..hrumm...bgus la Tuhan kurniakan anak yg baik tuk akk.. :)
even along tu still kecik lagi..tp gaya pemikiran die sngt matang..:)

AieZa said...

eh.. sedih lak aku.. nape si along tu tulis cam tu?

FaizAmYAirieL said...

kak ai...hwaaaaaaaa..sedihnye speechless aku weh..tegamam jap dok depan screen..along kenape ckp camtu erk...btol2 ko dianugerahkan anak2 yg baik kak ai...bergenang air mate aku..huhuhuh

fazilzura said...

KAK MONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

mengalir air mata aku bile aku baca pe Along tulih..
dulu2 masa aku kecik pun aku selalu tulis2 cmtuh kat mama & abah ku.. huhuhuhuhu
cz dulu aku kan sakit teruk .. diorg susah payah jaga aku... now dh beso ada anak ni baru tau cmner rs nye..


AKU SEDIHHHHh...

Nur Syafawati said...

kak ai...bertuah dan beruntung nyer ko dpt anak yg sgt2 baik mcm along tu..walaupun dia kecik lagi..dia sgt2 memahami kesusahan korang laki bini kak..Alhamdulillah sgt2..sejuk pewot ko ngandungkan dia..aku tumpang bangga kak..tapi pandai along susun ayat eh..leh jadi novelis mcm AUNTY FIZA NIH..hehhehehe

pesanan buat along : Semoga along dah besar nanti jadi anak yg bijak,berjaya yer..tolong mama n abah.Jaga adik2...

miss♥wahida said...

sedihnye baca entry nie..bertakung air mata saya

Anonymous. said...

walaupun saya belum beranak pinak lagi, tapi bab-bab kasih anak-ibu ni memang saya sensitif sikit huhuhu.

bergenang air mato den, kak. sejuk perut mengandung dpt anak macam ni.

helena's said...

alahai..sedihnye...tak dpt nak gambarkan perasaan akak masa baca tu..

matang kan along tu..dia memang anak yang baik..

suked8787 said...

Uwaaaaaaaa...uwaaaaaaaaa, wei sadis siotttt...nape la along tulis ayat2 nakal camtu weiii...sungguh menyentuh hati...anyway, semoga korang sefamily sentiasa berada di dalam lindunganNYA.....
Along mmg anak yg baik...k Ai mmg bertuah dpt anak cam Along

d33la said...

sebak rase....bertuah ade anak mcm along

nasz said...

aku baca pon aku terharu kak ai oi...

Aellynn Darlene said...

sedey ooo...
sebak dada aku baca
nitis air mata jugak

Semoga Kak Ai sekeluarga dirahmati allah hendaknya..

Reena said...

menitis air mata...sayang sgt along kat mama papa dia ya...kagum la cara akak mendidik anak2 akak....

☆ lieya latif ☆ said...

AKAK, lieya pun sedey tau....tang buah pinggang n pergi dulu tu buat lieya sebak....untung ko kak ade anak yg 'paham' keadaan ko.....sejuk perut ko....tapi tang gugur tu lawak gak....seb baik bende tu kat atas so ketawa dulu baru sampai part sedey....sob sob sob.......lagi2 plak di sertakan sekali ngan gambar yg ala2 sayu tu.....mmg laa kak ko anak beranak......terase sanubari aku nie....harap2 mia pun akan jadi kak long cam along......

re:haahahahaahahahah hiihhihihihihihi huhuhuhuhuhuhu...ketawa miang + gatal+gedik nie kak...ye ke along cakap camtu....hi hihihihi bukan setakat kembang jubo dah....ni dah tahap buasir tahap 4 dah nie muwahahahahahaahahahahahah....syg along!!!!!!!!!

MUMMY ILA said...

weh apa kes ni? sebak aku baca ko!!

siap amik gambo sekalian.. :(

adoi.. harap along dpt kotakan janji dia..jadi org berguna..kalau leh jadi doktor..leh rawat mama & abah.

ariff said...

salam..

Akk, along umo berapa tahun ye?

Sooo touching melihat bagaimana dia memahami apa yg mama dia hadapi.

Dia masih muda & sebaiknya kita tak biarkan dia bermain dgn emosi.

shazila said...

perhh,,walaupun ila x kenal akak but ila selalu jengok blog akak sebab best bila baca story mory akak..but surat dr along ni its very touching sungguh sampai menitis air mata .apapun kak..teruskan perjuangan.semangat mesti kuat!!!

irma said...

aduhai.....dgn aku skali menitis air mata....

Jiey^Mien said...

sedihnya kak.. tulus sgt rasa sorang anak kak..
terharu betul..

p/s - tapi part yang tak gugurkan pun tu memang kelakar.. :P

Rafizah Nordin said...

uwaaaa aku lak yg nangih nih...alhamdulillah ko dapat anak yg begitu mghargai jasa kau laki binik besan.semoga along terus menjadi anak yg baik dan btanggungjawab kepada semua...amin!

KiRaNa @ uMMiKMaL&iRFaN said...
This comment has been removed by the author.
strawberi @ mamadira said...

sangat sedih entry ni...
uwaa...aku nangis tau..

selalu entry ko lawak2 and kelakau...
kali ni sungguh menyentuh perasaan..

along anak yg baik..
ko dah berjaya didik dia..
sanggup berkorban utk ko
dan sangat menghargai ibu bapa..
syukur alhamdulillah ada anak spt along...

shima zahar said...

kak... serius.. menangis orang kak baca surat dari along nie... pandai ko jaga anak kak... betapa dia tahu menilai kasih sayang yang ko bagi dekat dia tu...
orang doakan semoga along jadi anak yang solehah.. amin

elly @ suely said...

nape wat entry sedih2 nie kak... pagi2 dah begenang air liur aku eh air mata aku huhuhu....

bagus la along ni, memag ade sifat anak sulong yg bertanggungjawab! bagus...bagus... sejuk ati mama n abah along!

suh dia bc pujian tuk dia tu kak, ckp rmai org bangga dgn along!

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

huwaaaaaaaaaaa
saya nanges bile baca ni kak aii..
bertakung da air mata ni..

Ceera said...

ala kak..

apa sedih sangat nie

tak sukaaaaaaaaa

nangis nyorok2...

*syafinaz*me,my self and i... said...

iskkk..iskkk seb baik kt opis ni ha.kalo x mmg brjuraian ayor mate aku ni...

sakit dada aku menahan sebak.sejuk perut ko ngandungkan dia ai..

kepada along..semoge along dan adik2 menjadi anak2 yg solehah.gembirakan mama dan abah sampai akhir hayat.dan jadi kakak yang baik ye!

hugs n kisses to along..mmuah..

masz_73 said...

:(( sedehhh betul bila anak seumo mcm Along tu bule tulis surat chenta kat mak bapak macam tu.. hmmm... akak ghase dia takut kehilangan mama dia.. ye larr dia tau ai sakit apa kann... :((
Akak hanya dapat mendoakan kamu sekeluarga dilindungi oleh Allah S.W.T.. semoga bertambah bahgia selamanya..amin... :)
Kepada Along.. belajar rajin2 & menjadi anak yg solehah okeyh!! :)

AkMa said...

sedihnye..menitis air mate ku ari ni..along anak yg solehah..

KiRaNa @ uMMiKMaL&iRFaN said...

erkkk kak..yg komen deleted tuh komen aku..aku padam..pastu paste kan balik...tapi ari ni aku saje nk tgoki..xde ekkkkk
huwaaaaa cedihnye aku..dah la baca entry tu meleh air mata..
pastu taip komen tu pun...teresak2 aku..sekali..haremm zadesss..xde rupanye..huhuhu
aku taip balik lah..ingat2 lupa ni..tp nak yg mcm smlm gak...hehhhe


|bertuah ko kak..sejuk perut dapat anak mcm tu...Subhanallah...
meleleh air mata baca surat along...minta2 la anak2 aku annti jd mcm along...aku pun nak jadi mama mcm ko kak...yg penting mama yg vouge dan cun(ni aku baru tamabh..yg smlm aku taip xde yg ni..;p)....
blajo pandai2 ye along....cik eja..respek sgt sama along...

tapi tu la..mcm lieya kata..tang gugurkan tu aku pun tegelak juga...nasib baik la duk tanga tang atas....

sayang kamooo...

Shima^Ku said...

Assalamualaikum kak Ai..

Anak solehah adalah kurniaan yang paling berharga di dunia ini. Anak solehah adalah harta yang sukar di miliki dan sesungguhnya kak ai bertuah kerana memilikinya..

Didikla anak-anak dengan sebaik mungkin agar bila besar kelak mereka menjadi anak-anak yang dapat memberikan kebahagiaan di dunia dan akhirat.

Didik la mereka dengan ilmu agama yang semantapnya agar mereka tidak mudah goyah di masa akan dtg yg kita tidak tahu mcmn keadaannya.

Anak-anak umpama kain putih suci dan yang mencoraknya adalah ibu bapa, maka corakla ia dengan sebaik-baik corak kak, jadilah role model yang baik dan solehah.

Semoga bahagia di dunia dan akhirat..insyaAllah...

peej said...

huaaa...berair2 mata aku baca..
sedihnya...kan bagus kalau aku anak mithali mcm ni..

Kak T JB said...

Dear baby Along,

Jadilah anak yang soleh dan baik untuk mak dan ayah. Belajarlah serajin-rajinnya. Jadikan buku kawan karib n sahabat sejati along. Buku adalah guru terbaik untuk along. Tanpa marah, tanpa suara tapi ilmu penuh didalamnya.

noor said...

sayu jer baca....bergenang air mata....maybe tu la hikmahnya dapat anak semua perempuan....

klik klik (^_^)