3.6.09

::APA PERASAAN KOWANG?::

ini bukan tukun aku. gmbr hiasan je..


Bleh tak kowang bayangkan (lelebih lagi kaum pompuan la..), kete yg kowang bawak tu dah le burok. Parking kt tmpt org ramai. Pehtu time turun dari opis (penoh gaya), masuk kete burok tu then stat enjin. Stat je enjin kete tu akan kuarkan bunyik nyaringggggg..kuatttt.. Dah tu kowang kene tunggu lama skit. Kowang masuk gear undur/jalan, dah tekan minyak tapi takmo gerak. Kowang kene tunggu lagi dlm kete tu..Bila dah leh gerak, tersengguk2 lak tu. Dah le kuar dari side parking tu blakang ada kete lain. Lalu lak kat depan gerai makan (yg mmg biasanya ramai org lepak)..boleh lak kete burok tu tak bergerak! Dah tu kuarkan bunyik...eeeeeeeeeeeekkkkk. Bila kau tekan minyak tu lelama dia jalan tapi still tersengguk-sengguk! Dah le blakang ada kete lain. Dah brape meter kau paksa tekan minyak tu baru kete tu leh gerak cam biasa..

APA PRASAAN KOWANG?????

Tu lah yg sebenarnya terjadi kat diri aku tetiap hari...
sangat menyedihkan! :(



15 comments:

ppb_ppkp said...

kak ai...nape ko hina tukun ko tu..kecian dia.

FaizAmYAirieL said...

kak ai..tukun aku pon ala2 cam ko tu la..same jename cap proton wira..akunye dah berusia 12 thn..asiklaa nak buat hal...baru2 ni selepas kejadian brabus tolong aku lori lak tolong aku..tayar pecah..kahhhh

suked8787 said...

Kak Ai...sabaq naa...pkai dulu mana yg ada...InsyaAllah ada rezeki nnt boleh beli "tukun" baru. Mana tau rezeki juai tudung kan..."Tukun" tu bnyk jasanya kan....

Alamfanacinta said...

Takpe kak..Kumpul duit nuffnang tuh yer...Nanti bli yg baru..:)

Jiey^Mien said...

Kak Ai, kang kete tu majuk.. Lagi teruk jadinya..

suhida said...

kak ai,sabar la eh..selagi leh pakai tu pakai je la ek.tp takut gak kan,kalau kereta asyik prroblem mcm ni,klu mlm2 sorang2 kan susah..ish ish ish...

Sathes Kumar said...

Saya guna proton saga lama... saya dapat bayangkan.... kesian la kitakan.... xpe2 nanti kita sama2 beli keta BMW k... yang mainan pun jadilah..... kekekekeh

Dak Ayu said...

Ai,
Iklan nuffnang tu kite bleh klik banyak2 kali ke? ke kalo kite klik banyak2 kali pun dia kire sekali je sebab ip address same?
pastu, kite bleh klik je kat mane2 yang ada kotak nuffnang ek?
satu lagi, kite klik...lepas tu kena buat mende plak?
:) saye tak reti btol dengan mende ni.sila tunjuk ajar.malas nak google.
saye tanye sebab saye nak klik nuffnang kat blog2 yang saya suka baca.nak bagi tokey blog tu duit sket. hihi

peej said...

paham kak..dulu kita org pakai kereta lama 21 thn kak..mcm2 pengalaman ada..
xpe..ada rezeki nanti berganti la tu..
Insyallah..

Aellynn Darlene said...

tak pe kak ai
kete tu dah byk jasaaa
jual la macam2 brg lagi
pasni leh la beli Exora pulak

Bibu said...

sabar jela Ai..aku pon sib la dpt jual cepat tukun cam ko tuh sebelum de jadi cam tu (aku rase batch sama kot)siksa gak dulu jenuh menukar bdn ..cermin la itula ini..last2 sementara ni amik je baru most economical car walopon bersempit sket kalo nak blik kpg..aku redha walopon sayu je tgk org lain pakai kete besa hehehe...sabar..nanti adela rezeki tu insya Allah..alang2 nak amik tu bior besar trus..kan?

MUMMY ILA said...

kak ai..aku x nampak pun kehinaan pada tukun ko tu. aku tahu dia dah BURUK tp aku still nampak cun je kete tu. elok lg kete tu. biasala dah tua..sakit sana sakit sini. cam kete aku la..masuk umo 7 tahun..mula la situ loose..sini loose.. hahahaha..

wei..ko nak repair ke servis kete..meh jumpa kawan apis. insyaALLAH dia leh kawtim.. kat btcaves jek..

helena's said...

alah bisa tegal biase kan kak..saya pon penah bawak kete camtu gak..hehe

sis_nita said...

ko jgn ai..
kang tukun tau tau..
ko tak suka dia..
kang dia lagikk wat bunyikk yang lagikk nyaringgg..

kang aderr rezeki, leh touch-up2 laa kanss..

saborrr..

en_me said...

siannyerrr akak tewww.. tapi mesti asben pakai kete mewah canggih berdesup lagi kannns.. ehehe, salamm dr me dikejauhanns

klik klik (^_^)