28.6.09

::KAPLA IKAN::


TENGAHARI td aku ajak iena datang makan kari kapla ikan kt umah. Bleh dia amik skali stroller yg dak CT kirim aritu. Dah le besau bagak minatang tu. Penoh stor aku yg sekangkang semut tu! Dia dah angkut balik tu, baru le lapang. udah le umah aku ni LUAS bukan main! haihhhhhhhhhh....


buat apa tu pompuan???

ohooooo..tengah 'berperang' kat dapor.


dek kerana aku x ganti lagi blender aku yg malatop aritu,
makanya aku guna je blender 'manual'..
~bangggggggggg...tolong!

menumbuk ke, tido neh??

kapla ikan merah..
ala..free je. laki aku kutip kat tmpt keje dia..
muahahahahaha

amik kau!! sepiuk belanga!


tu dia..ketibaan cik iena jongos sekeluarga..

bebudak piknik kt depan pintu.
tu pon bukannye makan pon.
sibok nk main!
haihhhhh...

amik kau!
ngan piuk sekali aku letak.
senang nk bedal smp licin.
tu tandanya aku nk tetamu aku makan sampai puas.
bak kata pepatah, 'makan kau sampai lobam!'
Syukurrrrrr..ilang penat aku masak bila tengok dowang makan cam org kebulur.
hampir2 nk licin piuk tu!
sonok aku!!

lor...apesal bang??

ini sambal bikin buntut gua malatop!!!!


ni aku punye..
lupa lak aku nk amik gambo sayor campur udang.
dah menu utama kapla ikan..
leh lupa lak menu lain.

Fawza the doll kaco uncle sidai baju..
kaco fawza...kaco..


Uncle dah sidai, dia angkat lak.
muahahahahaha

serupa tak kami???
klon.

18 comments:

ppb_ppkp said...

uishhhhhhhhhhhhhh,,,sodap...malatop..
eh kak ai..ko pakai rempah giling ker..musti sodap

Tijah said...

untung la ko dapat ikan pree slalu wehhh...cer tanya abg kaman ado kojo kosong tak? aku ada lesen taw...

♥ Eda ♥ said...

amboiiiii berperang kat dapo pun dress up jugak eh....kahhhhh....

Fiza Nordin said...

nak gak aku merasa kari belanga ko besan...biler ako nak jemput aku lunch kat umah?muahahaaaa!!!

lame aku tak makan ulam kacang botol tu...

Emy Omar said...

uish..sedapnye kari kepala ikan ko kak..hari ni kita pun buat pengat durian..huang..huang..
Re:Sok raya balik melaka datang arg umah kita eh

damaiinx said...

hi..nanti jemput kite plak yek..murah rezeki ,panjang umur....?

~~ciklinn~~ said...

haiyooo kak oiii meletops kari kepala ikan tu.....nak2 sambal belacan tu...perghhhhhhhh

Fariena said...

kapla ikan...pheewitttt sedap tuh. terliur lak pagi² nie..he²

Nur Syafawati said...

adoiiiiiiiii...mcm menarik je kari kapla ikan ko tu kak oi!!!aku dah nak gile ni..huhuhuh..
weh...fawza ngan elly sebijik weh!!!mcm kembo..hehehe

nasz said...

syoknye dpt mkn kari kapla ikan ko kak ai. tak pe, ko jgn risau, aku tak ngidam kari kapla ikan. cuma aku nampak kari tu mcm menarik je...

FaizAmYAirieL said...

hadoiii power n sedapnye nampak kari kapla ikan ko tu...aku dari ari tu teringin nak makan kari tp laki aku xdek mood kari lagik..kene tunggu die dlm mood kari baru leh mkn kari sesame..ekekeke..ko punye sambal belacan buat aku telan air liur weh..hadeii..

AkMa said...

meleleh air lior ko nengok kari kepala ikan tu..bile nak jemput aku plak kak ai oiii..hheeh

elly @ suely said...

SODAPNYE KARI KAPLA IKAN LAWAN NGAN SAMBAL BACAN N ULAM TU... AKU SUKEEEEEEEEEE.....

D.O.U.B.L.E...S said...

Sedapnya kari kepala ikannnnnnnnnnnnnnn...

☆ lieya latif ☆ said...

adoi kak, menggigil pale lutut aku tgk kari ko...sodap nye kak ai yg comel oiiiiiiiiiiiiiiiiiii...keh keh keh

mmg sempoi ko kak...ngan periuk2 ko angkut...baru le ikhlas kan kak jamu orgheheheheh...alah kak, skrang ni halal jek hidang ngan periuk2...

Bed said...

bestnye kari kepala ikan merah....
terlioqqqq........amboi mcm masak kenduri ko kak...aku berkenan sungguh gambo ko kat blog ni kak...manis+cute yg amat....

madamct said...

kari kepala ikan??lama aku x merasa jah wehhhh..terliur aku nengok ko makan haaaa...

el said...

sodap tgk kari kapla ikan ko tu ai..
ish22..ni kalah kari kapla kedai mamak ni...hehehehe
bersggh2 ko msk eh...kehekehkehkeh

klik klik (^_^)