3.6.09

::DOYAN::


WARNING
: entry kali ini mungkin akan menyentap jiwa dan tekak adik2 aku yg lain. Terutama skali tekak si Arul D Cronic kerana aku tau kau sememangnya HANTU DOYAN dan juga untuk AJ yg sampai dah termimpi2 makan doyan harap2 kowang sume cuba kemutkan tekak kowang untuk menahan napsu serakah tu ye. Kalau nk makan tp susah nk jumpa, aku nasihatkan kowang gi carik doyan dah siap kopek kat mana2 pasaraya Giant. Harap Maklum.


Aku sian kat Angah. Dalam ramai2 anak aku, dia lah yg paling minat giler ngan doyan (nurun Paksu Arul dia). Dah lama dia ngidam nk makan. Mmg skang ni dah nk masuk musim doyan, tp macam susah gak nk jumpa. Harga pon still mahal lagi. Tp dah memang rezeki dia, masa kat Melaka haritu aku ngan laki aku try carik kat area Simpang Empat tu. Seb baik ada. Tp tau-tau jelah rege dia kan? Aku beli yg sekilo $7.50. Amik la dalam 5 bijik camtu, 11kg. Tp aku ni biasala kan, ngan mulut aku yg ala-ala puaka ni, aku suh dia masukkan skali 2/3 bijik durian free (yg sekilo $3.50). Dapat kau! muahahahahaha...Sume skali aku beli haritu $80++. Tp mmg puas hati la. Isi sume elok & sedap! Rezeki Angah dan yg lelain skali. Paling tak sangka, abah aku makan banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat! Tak penah dia camtu. Patut la sampai tanye aku bila nk makan doyan yg aku letak kt dapor. Rupanya dia pon tingin nk makan. Anak si CT pon sama gak. Sampai ckp ngan tong sampah nk doyan! kahhhhhhhhhhhh..nk ckp ngan aku x brani agaknya. Aku pon kejut la laki aku belasah doyan tu cepat2. Sume org mcm dah tak sabar nk makan. Syukurrrr..rezeki kami. SODAP!!!


Tukang Kopek

cantek ooo isi dia..

Anis + BB tengah kusyuk makan

Biah oiiii..sampai menjeling si Angah makan doyan!
kahhhhhhhhhhh...

sambil kopek, sambil makan

Sian Along, menahan pedih mulut sbb ulser..
huhuhuhu..

Kau kenapa Deq?
Org makan doyan, kau duk dlm bakul?
Isk Opet ni!

Tokei Kodi cum Tokei Doyan
yang tgh demam pon bedal gak!

(kowang nampak tak? rambut aku dah banyak giler gugur..
dah nampak botak dah kat depan tu..huhuhu..)

Abah yang gigih..

"Arul, Aril, Iena..
Ni mak makankan untuk kowang ye!!!
"

(sila percaya! mmg mak cakap camtu tau..)


Angah bedal doyan sampai lobam!!!
makan Ngah..makan..

CT, kau jgn pelik muka anak kau jadi camni.
Along berangan jadi mak andam.
Abis muka sume org dia conteng!

Opet geli nk pegang.
Dia nk makan tp suruh aku yang suap!
eeeeeeeeeee...budak ni!


Banyak sangat abah aku makan.
Mak aku suruh minum air dari dalam kulit doyan..
kununya bagi mengurangkan rasa panas la..
tu mak aku yg suapkan dia..comelkan?

Dah lebam makan, time untuk mengemas!

Belen doyan kopek masuk bekas..leh makan kendian..

sompek lagi dia bedal!
udah le tu bang oiii...



15 comments:

elly @ suely said...

sodap ehhhhhhhh nak jugakkkkkkkk uwarghhhhhhhhhhhhhh....

Bibu said...

isk..lama aku mkn doyan..durian pon lama aku tak bedal!

nabilah_2908 said...

hehe..br semalam mkn durian.. mahalnyer kak..sekilo 7.50..sy li semalam pun leh thn mahal gak..5.50 sekilo..tp cm akk ckp td..mmg berbaloi..cz sodappp..!! :)

sis_nita said...

smlm p pasar malam..!
takde pon orang jual doyan..!

seriyess sentap nehh nengok ko makan doyan tuhhh..!

Kerol+Natt=Adam said...

uihhh cedapnye k.ai..pregnant kali ni nat ngidam doyan kg..sib la dh dpt..beli ckit je hubby xmkn pn..2biji beso nat ngn adam je yg abisk'..mmg lazat gilessss..

nasz said...

bestnye mkn doyan ramai2 gitu. nak jugak si opet mkn doyan ye kak ai. anak aku jgn arap la...

☆ lieya latif ☆ said...

pergh kak, kuning isi die....mmg puas ati kalo camtu, tu pasal kiteorg ni kalo nak makan durian tahan lagi tgu balik melaka, sebab puas hati beli kat melaka.....ari tu lieya gi perak tu, sebenarnye kiteorg beli durian perak , konon nak rase la durian perak. ...sekali tu keciwa betul...isi tak syok....keras plak tu....bengang jek hu hu hu

hi hihi kelako plak mak akak sakat anak2 die yg lain tu....hi hi hi meratap jek dieorg tgk entry ni kot

opet ...pandai geli yeak....tak mo pegang tapi nak makan....cute jek budak sorang nieh....

D.O.U.B.L.E...S said...

sedap yer....teliur aku kak..aku nak jugak...rugi tak ikut ko balik kpg kak

Reena said...

wow sedapnyer...tingin la..selalu beli kat giant yang dah kopek tuuu....tapi tak sedap...tak puas la..

Nur Syafawati said...

nasib aku bukan antu doyan..so x heran sgt la..kahhhhhhhhh

green apple said...

pehhhhh...satu-satunya buah yang aku takleh bau.

ko tak jemput aku pun takpe beb...aku dengan rela hatinya mengundurkan diri.

ppb_ppkp said...

mak oit...doyan teluq boya tu...
memang sedap doyan ni...xmuak mkn.
tapi kalo kancing baju or bantal emas...mmuak..
kak ai..mahai ek..kat padang besar ni sekilo rm4 hengget je.ye la..dah memang doyan tu doyan siam.murah ler skit dari melaka.. kos nak ke sana makan kos gak..tu yg up skit.

♥ Eda ♥ said...

nasib la kat sini byk dorian tak de la kempunan sgt... hehe...cume tang abg kaman pose tu..aku tergelak weh..nampak sgt dlm ati die'bini aku ni nak tembak2 la ni...haaa..amik......mls aku nak layan dah..' kahhhhhhhhh

d33la said...

mak aihhh...sodap lak nmpk ehhh...sluppp..slup...tak leh jadi ni kena pi cari gak mlm kang ni...hehhe

saveme_zero said...

ya allah..melantak doyan! adehhhhhh..harus juga ni.

klik klik (^_^)