23.6.09

::KELIWON JADIK MODEL 1::



REZEKI datang bergolek. Musti le aku tangkap! Dalam aku demam2 pon sanggup ooo tadah muka kat AJ. Ni bukan calang2 punye tempat aku nk tadah. Kat Nurul Shukor si jurusolek rasmi si CT Nurhaliza tu! Kalau ikut aku, mmg tak mungkin la aku ke sana kot. Nak blajar pon mau makan 3/4 ribu wei. Mampos mati kering aku nk bayar yuran. Ni pon kebetulan AJ join class NS tu. Dah nama pon jantan. Haruslah dia bawak model betina kan? Awal2 molot puaka Kak Nurul dah sound. "O.H!! kau jgn gatal nk angkut pondan ye! kau angkut pompuan!" - O.H. tu panggilan manje Kak Nurul utk AJ. Maknanya hanya kami2 je yg tau! kahhhhhhhhh...kang meraung lak si AJ. Tp dia tak sentap pon kak nurul panggil camtu. Aku sendiri mmg tak kaber2 gelak sakan ngan molot hawau dia tau! huiii...kalah aku! UP buntut kau Kak Nurul!!!

So, mmg tak lps peluang la. Baik AJ angkut aku. Leh aku skali tambahkan skill menconteng muka org. Free lak tu! muahahahahaha...Rezeki sungguh! Mekaseh ye AJ ku cayunk! muah...

Sebenornya AJ gi sana nk polishkan lagi skill makeup dia yg dah tersedia melatop tu. Yelah, ada peluang nk upgrade, apa salahnye kan? Belajar apa2 pon kita takkan rugi. Aku pon skali le. Sambil menyelam, gogok air. Dah alang2 kan, blajar le skali. Yg best tu masa dlm class mmg kami dpt perhatian lebih dari Kak Nurul. Sonok gilos. Tambah lak ngan molot aku yg ala-ala puaka jugak. Mmg bikin gamat le. Kak Nurul pon mmg tak lokek. Banyak tip2 makeup yg kami dapat personal dari dia tau...muahahahaha...Best kan AJ??



layan perasaan sambil menunggu nk masuk class..

masa tunggu ni pon Kak Nurul join kami..best ooo!

ssssyyyyyyyhhhhhh!
CT suh diam la Kak Nurul oiii!
Molot kau mmg tak reti nk rehat kan kak kan??

Lupa lak nama PA Kak Nurul ni..Jony ke apa..
tgh sibuk nyusun brg2 makeup brand dia sendiri.
Aku pon ada gak beli seketul..
kira cam kegunaan + buah tangan utk diri sendiri la..
sape nk beli, kowang le pegi saloon NS kat Ampang Point.
betul kan AJ?


pompuan ni dasyat ooo..
beg makeup dia sume MAC collection.
yg dia bawak tu mmg yg dia pakai..
mmg utk dia sendiri. bukan utk andaman..
Isk! Kalau aku mau bila ujung bulan pakat
anak branak jilat bedak + eyeshadow tu!
Kebulur $ dah abis beli makeup mahal nk mampos! :P

Mimie + Me
Mimie ni Makeup Stage Artist

Walaweiiiii...geram je aku tengok kotak makeup Mimie ni!
Ni pon sume MAC.
Mimie + AJ ni dah berjanji setia nnt nk serbu MAC.
nk sopin barang2 kat sana.
Aj...belikan aku lipstik sebatang... :P


Mukaku nan suci..
sebelom ditepek makeup

posing dulu..


lobang idongku disungkik!

yg penting, shading dulu...

Nurul Syukor Touch!



wekkkkkkkk! :P

Buntut sapa paling UP???


mukaku yg digodam!

kita soketkan mata itu...

Wow!!! mata aku jadi terbeliak la wei...
lalalalalalalalala...


* Sambung kang....

11 comments:

Bibu said...

amboi2...ooo de yg makeup CT ye?pas ni cam CT le kau!ekeke ....tgh makeup tgn pegang kimera lagi tu wakakak

Bibu said...

erk..tade adiah makeup ke..aku pengomen pertama ni kaaaaaaaaaaah

JiEjAh_DeEn said...

wahhhhhhh makeup ngan NS..
vavavavavvaaaaa vangganya aku nengok :D

Bed said...

jelessssssssssssss aku kak....bestnye kan...takpe kang ko ngan AJ buat kelas utk aku pulak....
1 mende nak tny NS tu 'kakak' ke? dr dolu aku conpius nyahhhhhh....

~~ciklinn~~ said...

weihh bertuah okeyyyy dpt ditouch up oleh NS itu.... bestttnyerrrrrrrrr

huhuhhuhu mahainyer brg mekap lin ada liptik seketui n krim muka seketui.. huhuhuhuhu

helena's said...

oooo ni rupenye,,ehehe kenape saya tak kenal pon nurul tuh,,eekeke

nt kawen nak pakai khidmat aj la kakak..ehe cam la nak kawen da kan,,pakwe pon takde!haih!

aj si tukang mekap said...

huhuhu....Kakngah oiii,PA Kak Nurul,name die NABIL....mane lak ko dap JONY tuuu???wahahahaha

Fiza Nordin said...

wohohooooo dedolu mase baru2 abish sekolah aku syok gak nak mekap andam2 ni tp biler kenangkan yuorannya yg ribu riban tu perlahan2 minat tu ilang wakaka sekarang lansung takde perasaan dah hahahaaaa tp biler tgk org mekap ni aku mmg suker banget oiiiiii

*AJ meh tenyeh muke aku lak!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kelassssss uuuu.. kelas ngn NS tuee.. huahuahua..!!~~ best nyerrrr...

zura said...

wah...class kak ai...dgn NS lagik tue...bestnyer..nnt ade ape2 leh mntk khidmat akak jer...kire murah2 bleh?hikhikhik...kite nih silent reader akak..dh lame..baru N3 nih rase nk tinggal jejak...eh..klu nak MAC immitation pun ade kan..takyah mahal2 kak....

D.O.U.B.L.E...S said...

best giloooooooooooo...kan....betul kak cantikkkkkkkkk

klik klik (^_^)