3.7.09

::DEMAM, MATA JADIK KELABU!::

SMALAM kan aku demam tp semangat giler datang keje sbb ada 'SEBAB'. Hihihihi...Sebenornya berkobar2 nk masuk gak opis sbb adik ipo aku si CT tu ada belikan aku contact lense. Ayoyooo!! Jakun aku wei. Yelah, ni le pes time nk merasa berkontek len. Konon nk tgk le mata jadik cam ala-ala omputih tu. Cam artis ke..keh keh..Sampai sanggup aku merangkak masuk opis! gilerrrr...

muka org demam selsema tapir..
harus gak aku makeup skit mata tu sbb nk masuk kontek len. konon!
sudahnya, eyeliner yg patut straight jadi bengkang bengkok!
x larat pon nk makeup gak. ha...rasa!
ngan bawah idung dah macam tersiat melecet!
Hingus tak benti2 nk meleleh..

Harini pon demam lagi sebenornya tp cam malas lak nk duduk umah. Kang kat umah bukannye aku leh duk diam. Ada je benda aku nk punggah kemas. Pehtu cam tak smp hati lak aku nk hantar anak2 aku kt nursery sedangkan aku ada kt umah. Makanya aku dtg gak le keje harini. Ni pon aku baru bangun tido. Sampai je opis tadi aku tido dulu. Kepala berat! uh!

barang-barang makeup baru aku..

berbekalkan cermin kecik,
ngan tepon kat sebelah, (CT conduct aku dlm tepon bgtau cara2 nk pakai)
giler kan?
Harus ngigil tangan aku jolok minatang tu masuk dlm mata!
dah le memula tu banggang tak reti nk letak atas jari.
camne nk masuk, kalau dah melengkung melekap kat jari..bukan melengkung hala ke atas!
keh keh keh..
dah tu sampai terjatuh ke bawah betul2 masuk lam tong sampah kecik aku!
sib bek kat bhg tepi atas tong tu je..pastu cuci balik la..adoiii!

kelabusssssssssssssss...

lps dah berjaya aku jolok minatang tu msk dlm mata,
aku tepek la balik bedak gincu bagai..
dan..ni le hasilnya!
ek eleh..senyum la skit!
pompuan bongkak!


kui kui kui..

ewahhhhhhhh...sihat aku kejap!


~balik umah smalam, anak2 aku sume jakun. Opet lak takut. keh keh..Angah le kelakar. Leh lak masa aku tanye 'cantek tak mata mama Ngah?' 'cantek..elehhhh..tp angah tau mama tukar EYE BALLS mama kan??' wakakakakakaka tak leh tahan aku EYE BALL tu! nk mampos ke tukar eyeball aku ni?? adoiii...lawak le angah oiiiii...

Yg laki aku lak..masa aku kat opis tak sabo2 suh aku mms dia nk tengok. Aku dah mms le skali ngan muka aku, dia tak puas ati. Nak tengok dekat2 mata lak. Haihhhh laki aku ni tau. Aku pon mms le semula gambar mata aku je. Amik kau! muahahahaha...bukan main getik ooo puji melambung! 'comelnye yanggggggg...nampak mata yang besar'. elehhhhhh...puji malam jumaat! tuih!!!

MEKASEH BEBANYAK YE CT BELIKAN AKU KONTEK LEN KELABUS NI...muahhhhhhhhh..!


10 comments:

FaizAmYAirieL said...

wauuuu..mate kelabuu..ehehee..beshnye ade org belikan mate kelabu tu kan..dulu time aku slim melim aku suke pakai hazel bagik menambahkan kecantikan seri muke..kahh..tp skrg tidak lagik..nak pakai compact ponn x menyempat..ekekek

elly @ suely said...

wahhh kemain artis sorg nie... pas 1, satu dia pya koleksi makeup eh... makeup ker? x kesah la... ekekeke... coklat pon cnrik kak, cam adik aku pakai... mcm kucing u... hehehe

grow2g3th3r said...

ai:..cantik ko.. aku pun suka pakai warna kelabu ni.. sebab aku rasa macam kena je ngan muka aku.. anyway,.. aku nak share pasal penggunaan contact lense ni.. pastikan tangan ko bersih dan pastikan contact lense ko sentiasa dalam keadaan yg selamat... jgn pakai bila due date dah tamat...pastikan ko beli/letak vitamin utk contact lense ko... sebab aku kata demikian kerana... aku pernah alami ulser mata akibat dari contact lense... then, last 2 weeks aku dpt MC seminggu sebab ada infection kerana lense aku kotor.. Kesimpulannya:jaga kebersihan contact lense dan peruntukkan masa utk contact lense... Maaf.. terlebih panjang....

shidaradzak said...

ai..pas ni jangan lupa paki lens yang mata harimau lak ok..biar anak2 dara u takut..hehe

syazlysya said...

coomeynye akak.. kena kaler tu dgn akak... beshh beshhh....

fazilzura said...

amboi akak mon kite .
makin ranggi skang ni yek ..
akak , jaga kesihatan tau .

haku ni lg x reti kak .. ngeri betui nak pakai ..
so gune je ler mata asli

sis_nita said...

uuuuuuu..
kelabu youuu..
galaknyerr mata ko ai..

Zanna_MamaBatrice said...

fuiiyooo kak
cun ko ngan kaler kelabu tu...misty grey erkkkk
sesuai ko....try ko beli kaler chesnut ke hazelnut...sure lagi cun melecun ko kak...abg kaman ko pun x yah tunggu malam jumaat ler gamaknyer nak puji...hari2 dok puji ko...ha ha ha ha

lama dah aku x pakai contact lense kak
rerasa ada lebih 5 tahun..keh keh ekh

Rantong said...

fuh...belum pakai contact lense pun dah cantik... inikan pula dah pakai, bertambah2 cantiknya awak... tapi awak dah kahwin... so, tak kacau la...

View Profile: Rantong™

Bed said...

ko ni kak ai...walaupun demam ko tetap control cun...wakakaaaa...aku pun tingin nak tepek menatang tu tapi
time nak pakai je aku malas...camno?

klik klik (^_^)