14.7.09

::KENDURI KAWEN FAIZ::


AHAD
tu aku anak branak gi serang umah org kawen kat Kg. Nakhoda. FAIZ ni adik ipar Abg Long aku. Rasa cam nostalgia tul pegi Kg Nakhoda tu. Yelah...bukan takat aku dibesaukan kat sana, mak aku branakkan aku pon kat sana gak oo!!! Kununnye mak aku nk try test camne rasa branak kat umah la. Ha! Amik kau! Tobat kan Biah?? kahhhhhhhhhh..kiranya aku je anak yg mak aku branakkan kat umah. Dan aku adalah anak jati SELANGOR. Aku besar pon kat sana gak. Sampai darjah 4, mak abah pindah lak ke Sg. Tua. Sampai la aku kawen, mak & abah aku gi beli umah kat Melaka. 2 minggu pas aku kawen tu dowang yg pindah kuar umah. Bukan aku! ngeh ngeh..makanya banyakle tinggalan perabot utk aku. Lepas budget aku laki bini. Biah + Din beli bperabot baru ooo..elok gak. lepaskan yg lelama tu kat aku. muahahahahahahahaha...Kalau kowang tgk meja makan kt umah aku tu..dari aku kecik tu tau! tahan lama betul..(dah criter psl perabot mabot lak pompuan ni!) :P


Kami sampai masa panten dah selesai berarak. Umah Pakcik Sani ni kalau dtg awal mau pitam. Ramai giler manusia. Kang payah lak aku nk cop tempat makan. Dah le aku anak branak berderet2. keh keh..makan itu kan penting! Masa kami sampai tu pon ramai lagi jemputan tau..isk! murah rezeki tul..


posing ngan panten dulu..
cantek bini kau faiz..

posing utk phohoG lak..
Glem aku!

bg anak2 makan dulu...

ni utk aku lak..
gelojohnya!! kebulurrrrrr

sedap nk mampos ok!
aku 2 kali tambah..
siap amik nasik pinggan extra lagi aku anak branak!
puas ati makan..sedappppppp


terselit lak budak ni sorang kt meja aku..
abang dia tunggu adik dia makan..sweet je..
tp ely..mak aii! hangin je aku.
tu nampak biasa je dia kan?
walhal kaki dia sepak2 nya budak lelaki tu!!
jenuh dah aku marah..siap jeling giler tajam kat budak tu!!
Ya Allah! mmg garang giler budak ni tau!

melalak bila aku marah dia sepak budak tu

Ni le abg long aku..
dapat pon gambar dia pandang camera..keh keh
sebab selama idup dia mmg gambar sume pandang tmpt lain.
trademark le konon..
aku kan tak guna flash..dia x tau le bila dah ready ke blom..

Abg Long! dah pecah rekod dah pandang camera...
jgn marah ooooooo.. :P

me + my luvly brother


ramai la aku jumpa kengkawan lama aku.
Ni kak mala. Dia ni sepupu kak ipar aku, kak jila.
Aku kenal ngan kak mala ni dulu
sebab skolah pon sama..
tak sangka langsung abg aku leh kawen ngan sepupu dia!
keh keh...kenal masa dowang men kompang.
Trus kawen..

sonok main bebudak ni..


cantekkan umah keliwon ni..
very the classic. Tp sayang je sbb kosong..


jumpa kengkawan lama lagi..
sume dah beranak pinak..

kekecohan melanda!

blakang aku tu le kak ipar aku, K.Jila..

the gift dari kenduri..class!


14 comments:

shi3la said...

kak ko lagikk slimm dari panten laahhhh..huhuuu

shi3la said...

uiiii haku org pertama nihh..

selama haku gi kenduri kawen kan lum pernah haku tambah nasik tau..tak tau lak haku kat kenduri leh tambah nasik..huhuuu ko dah cakap bleyy kan..next time gi kenduri lehh tambahh ler nasik..hiks

Bed said...

cantek souvenir tn umah bagi ye...sumer tetamu dpt ke?

D.O.U.B.L.E...S said...

bestnya....rugi tul aku tak g yer...

sis_nita said...

eeee!
mmg cantik arr umah keliwon tuhh..
sungguh misteriiiii..

jay said...

kak lapo aku tgk nasik tuh..da ler pose nih..mleleh air liur aku

ibu_umairah said...

cantik nyaaa umah lama tu....sayang ek!!!!kampung melaka kat mana?kite pun org melaka gak......

nasz said...

SIAP BERGAMBAR DGN RUMAH KELIWON LG. TP SERIUS, CANTIK RUMAH TU

ZiE said...

Bestnye dpt jumpa kwn kwn lama kan..mesti meriah. Pengantin cantik... makanan sedap.. dpt gambar ngan rumah keliwon yg sgt cantik.... mesti perjanan yg memuaskan.

Emy Omar said...

Makan kenduri lagi ko kak..kenyang ko ye

chamizah said...

kak ai...tgk gamba rumah keliwon tu sies cantik. very very de classic..ish,,tp nape ek xde owang dodok?? umah cantik..tgk dr pagar je pon cantik giler..dgn kerawang2 nyer..kt mane tu kak ai??

strawberi @ mamadira said...

cantik umah tu..tpi bila ko sbut umah keliwon trus jadi seram dah lah kosong pulak...

el said...

a'ah umah keliwon tu cantekkk
sib bek ms ko snap tu..keliwon tak kuar...
tu umah sape eh...

Faradilawati bt. Ahmad said...

mmg cantik sgt rumah tu.. sayangnye ditinggalkan kosong. sesuai sangatlah pengarah2 nak buat cerita keliwon tu

klik klik (^_^)