29.7.09

::MUKA AKU BERCAPOK::


ADA pulak yg menanye mmg aku trus sapu bedak ke? aku tak guna pelembab dulu ke? tak tepek foudation ke? ngeh ngeh..MUKA aku ni jenis berminyak. Mmg aku takleh guna pelembab / foundation. KOMPOM bercapok!! Masa aku gi gathering aritu aku try le guna pelembab. Mampos muka aku burok giler!! bercapok tak hengat! Isk! gatal gi tepek minatang tu. Padan muka aku. Sib bek aku beli murah je. $4.90! kih kih...Makanya, mmg aku tepek je bedak miyami tu trus...takyah nk tepek pelembab bagai..huhuhu




6 comments:

Bed said...

kak ko tau tak nape aku tny ko tak letak foundation ke kat muke ko tu...sebabnye aku tgk once ko tepek make up nampak cam sekata je....halus mulus je aku tgk kulit muke ko....mayb kulit muke ko sejak azali dah cantik.....ko letak concealer (spelling aku cam tak betul je) then blend dgn bedak+eye shadow cantik je.....

ummu_hanis said...

muka akak berminyak gak. tapi tepaksa gak letak mende krim krim tu. sebabnye kalau tak letak sure nampak lubang lubang. ngeh. muka bulan le kata kan. mmg becapok la sket. kene selalu kontrol minyak die ngan mende ketas biru biru tu. tah ape tah name die. cam ketas minyak tu.ha bloter. betol ek eja tu?

mummysya said...

ko takyah tepek segala mak nenek lah, muko ko dah chantek. tak guna apo pon chantek.

Susah2 beli make-up, bedak minami tu jer sangat bagus kan!!!

shi3la said...

wahhhh bertuahhh ler badan dapat muker tak bermasalah...bajet la ko kak..takyah mikir nak beli segala tok nenek pelembab...

kak biler nak beli tudung jenis tok tie..takder lagikkan stok cenggitu..

shi3la said...

haku setuju bangat ngan komen mummysya tuhh..

suked8787 said...

Aah K Ai...x yah pkai foundation segala tu...bedak Miyami tu kan dh ada foundation...kalu letak bnyk2 lapis nnt jd anak lutong plak....ala2 pontilanak...muahahahahaaaa

klik klik (^_^)