9.7.09

::MERIAK::


DAH lama aku tak meriak kan? Ni ada benda murah yg aku nk riakkan kat kowang. Balik keje tadi lps amik bebudak kat nursery trus zzzzzzzzoooom gi pekan rawang. Nak beli barang kat Watson. Ala, aku nk beli eyedrop utk mata berkontek len. Carik yg ada vitamin bagai. Dah kowang yg ckp aritu kene jaga betul2kan. Takut kene infection. Betul gak. Takut lak aku. Nak nampak cam meow, buta lak mata aku ni nnt! Selama aku pakai ni aku titikkan pakai eyedrop yg doc mata kasi kat aku dulu tu je. Berbotol2 aku ada simpan. So, aku guna tu jelah. Aku kan mmg kene titiskan air mata palsu sbb mata aku kering dek kerana efek ubat2 yg aku telan tetiap hari tu. Rupanya opismate aku ckp tadi kawan dia kata eyedrop yg biasa ni leh buatkan kontek len rosak. Isk..kalau kontek len rosak takpe lagi..buatnya bijik mata yg rosak???!! mampos!

Tp, cam biasa la..nk belinya eyedrop tu je..tapi dah TERbeli benda lain lak skali. Nak-nak pulak Watson skang ni tgh buat sale giler-giler. Ngan aku skali giler! muahahahahahaha...


my new toys..
(toys lak...eh, lantak la!)

Mascara Maybeline..
reger sebenor RM39, jadik RM25.90!!
Aku ni takleh nk beli yg melampau-lampau tu..
Sbb bulu aku ni mmg panjang gilos..
bila aku apply ngan yg ada special skit cam melentik, melebat + memanjangkan tu..
mau macam hantu mata aku!
nanti pakai spek pon harus tersangkut bulu mata aku..
makanya baik aku beli yg biasa je..
Yg silky girl hari tu ada lagi.
tp sbb rege gile bapak punye murah, aku rembat je...
leh simpan..

Eyeshadow Glimery In2it
Rege sebenor RM16.90, jadik RM7.90 je kau!!!!
mmg best oo..kilat2 lagi. Pekat gak kaler dia.
aku ingat esok aku nk beli lagi.
Yg kaler ijau lak..
time murah ni le nk beli kan?

RENU Eyedrop for soft lense

Sebenornya ini je yg sepatutnya aku beli!
kahhhhhhhhh...
rege dia RM8.00, dapat RM7.20..
Lom try lagik..esok baru aku try..


Garnier Eye Roll..
yang ni aku beli minggu lepas kat Giant.
Mata aku ni kalau kowang nk tau, LOBAM + BERKEDUT
Jenoh dah aku tepek memacam..takleh gak ilang..
ye....aku tau sbb penyakit. Tp aku nk gak try ilangkan lobam bawah mata tu..
dah macam panda lak! x lawas la..... :P
aku penah cuba pakai yg bio essense ke apa..rege mahal gak, RM80!
Haram x menjadik!
Tp yg rege RM24 ni jugak la yg ada perubahan kat mata aku skit.

tak tau la apa nama minatang ni..consealer ke apa..
tp yg ni aku guna untuk tutup skit kedut + lobam kat bawah mata aku ni.
tp sayang oo aku..baru je dpt ahad tu..
beli dari Nurul Syukor.
Malu Wilz tu brand dia sendiri..dari German..
so far aku tepek kt bwh mata aku ni ok la..
takde la cam consealer lain yg aku beli tu..
nampak cam bertepek. yg ni ok je..



Ha, dah! Nak tido...bubyeeeeeeeeeeeeeeee!
Gud Nite! Happy goyang-goyang katils! :P



18 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

aku mmg suka ko meriak kak
boleh aku tumpang sekaki ko

untung oo ko kak
bulu mata panjang
aku kalu nak panjang cam bulu mata ko, tu yg kena pakai bulu mata pelesu tu kak...baru ler setanding ko kan...

ok erk garnier tu kak...aku pun nak try ler...yelah, kita nie yg ngadam komputer, yg ada anak mmg harus ada benda nak cover mata kita kak....kalu tak, mata cam kena tumbuk jer nanti gamaknyer...
dah ko kata ok...harus aku gi terjah watson gark besok...and
kebetulan mascara aku pun dah nyawa2 ikan tu

sis_nita said...

laaa..
akak hengat apa menda laa meriak tu..
rupenyerr..
riak sakan ehh..

waaa..
sama brand arr kita..
akak pon guna maskara mebelen..

Jiey^Mien said...

kak ai nih sibuk melawo yea..
suka la abg kaman

jay said...

infection tuh jd sbb kite xcuci c.len tu ng betol..pastu sentuh ng tgn xcuci jer..mmg c.len tuh xley pakai ng eyedrop smbrgn kak..kalo wat smua tuh i'allah xkenenyer infection..

elly @ suely said...

dah lengkap! leh jadi mak andam... ekekeke....

el said...

nk simpan duit pas ni nk beli makeup plak..hehehe

syoknye menyopin..aku sopin kasut..nti sopin makeup plak..

a'ah skrg ni kan mega sales..huhuhu

kasihatie said...

atie nak try la pakai garnier tue...eh tul ker atie eja?..heheh..bawah mata atie nie pun lobam..kalau tak pakai bedak..masyaallah...sembab jer muka...

MUMMY ILA said...

aku nak consealer a.k.a conclear tu kak ai...tu mmg aku soka pakai.. tp aku pakai maybeline. dah habis dah..x beli lagi pun..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Kakngah.....Memang harus ker pakai Vitamin utk mate lense???Ayooooo,a.mi tak gune langsung selame nik.....patut kekadang mate jd kering!!!!Tidakkkkkkkkktk !
*Mascara tu,a.mi pakai gak utk mekap2 nik...ramai make up artiste yg gune Mascara dr jename Maybeline....

shiemz said...

Uish...kak ai, sakan soping...... Mcm2 ade... Shiem pun masalah bawah mata.. top up guna conceler gak... Kalu x mcm hantu gak mata nieh.. hehe

nasz said...

ha'ah la, dah la ko tak meriak... skali2 meriak, syok gak kan?

shah-ila-ain said...

suke lah nengok kak ai nie lawo jerrr manjang ..awet mude...bole wat contoh utk mel ikut....hehe

~~ciklinn~~ said...

ha tulah ko kak.... nak beli satu jadi 45678910 ha brg ko beli.. hish2..

fazilzura said...

amboi nyahh..
banyak nye soping moping skang ni

ummu_hanis said...

akak suka sgt crite ko yg gini.
sukanye akak tgk ko suka.
teros kan melawo tau walaupon masa mc.
kekeke.
supaya aku leh senyom setiap kali tgk muka ko.
stay jelitez!!!!
huhuhu.

cerpelai said...

Mula-mulagua ingatkan meriak tu nate gapolah.. Rupanya Nak bertukar jadi riak..

Edehh..!!

Sakit dado denlah..

Bed said...

takpe kak aku suke...ko riak le cemana pun....!!!!!!

atie said...

Bagus juga ko tunjuk ai....aku bukan reti nak pakai sume tu....aku cuma minat ngan garnier tu jas...nanti nak cubakah.

klik klik (^_^)