2.7.09

::MAKAN SIPUT::

BARU je haritu aku mengiur tengok org makan siput tajam2 tu dlm TV. Ntah rancangan apa ntah jalan2 kat Kuala Selangor. Dowang makan kat kedai cina tepi laut. Kalau kowang nk tau, aku ni mmg suka oo makan benda2 pelik ni. Aku tingin giler nk makan ulat putih yg gemok2 tu. Ntah apa nama ntah. Ada banyak kat Sabah. Adoiiiiiii...nampak cam lemak sangat! Ntah bila la aku nk dapat rasa binatang tu! Sape yg murah hati duk sabah tu..leh le pos kat aku. Sian aku..kang kempunan lak. muahahahahaha..

Smalam laki aku bawak balik siput yg aku tgk kt dlm tv tu. Punye la aku suka! Rezeki aku jugak sbb dapat gak aku rasa. Tokey laki aku bawak balik store. Pastu suh staff dia amik bawak balik. Laki aku lak mmg tau tekak aku suke benda2 pelik camni. Dia angkut le bawak balik. Ni pon aku ingat nk suh dia bawak lagi. Aku nk try masak ngan cili lak. Sedap kau! Manissssssssssssss...


sebelom ni minatang ni aku buat hiasan je.
tak sangka dapat aku bedal!

idop lagiiiiiiiiiiiiii...

laki aku yg cuci...
trus rebus..


dah masak!!

nampak cam kerang biasa kan??
tapi.........

BESARRRRRRRRRRRR!!!

sama besar ngan tapak tangan aku!!

dah masakkk...

angah yg pelik


baru brani nk pegang..

amik kau!!!



tu dia..
memang manid giler!!!!!


sedapnyeeeeeeeeee...!!!

18 comments:

saveme_zero said...

mak aii kai...apa tu?? x penah aku tgk weii...sedap ker. ishkk..pelik2 je hah.

♥ Eda ♥ said...

terliur siot!!!aku dah la gile makan siput..

sis_nita said...

huhu!
ai..
ni laa petama2 kali akak nampak..
kerang sebesar itu..

sipot tu adik beradik ngan sipot sedot ke..?

tapi mcm mabeles jerr kan..

eiza in the house.. said...

kak ai..
betul ke leh makan..
pelik tapi benor yer..
ada rase cm ayam masak kicap tak?..

☆ lieya latif ☆ said...

AKAK....cam pelik jek...siput tu laa, kerang tu takpe lagi.....

~~ciklinn~~ said...

kak aiii negri lak kau tgok duri2 tu..adoii leh mkn yerk siput tu...

huhuhuh ko mmg layak kak masuk amazing race.. hahahahhahha sbb leh lak tingin mkn ulat sagu.... wakakakakka

irma said...

ko nak makan ulat putih tu...huhu
aku duk sabah ni x sanggup....

shimazahar said...

ala.... nak jugak...
orang pun teringat gak nak makan benda alah tu...
kak.... terliurrr laaaaaaaaa

FaizAmYAirieL said...

kak ai...siput tajam2 tu kan berlambak kat pantai kelanang yg dekat umah aku tu..leh makan ker?? huhuhu..x penah tepk lak aku nak mkn die..ekekee..yg siput beso tu bkn tiram ke? awat beso sgt..eheehee..ko mmg pelik kak ai..suke makan makanan eksotik erk..ehehe

jay said...

kak,aku da le pose nih..berdangdut dah perot aku kak oi..

el said...

adoyaiii...mmg suspek tgk org mkn pelik2 ni..hehehehe

shidaradzak said...

ai..besar giler kerang tuh...sedap tak??nmpak cam sedap jer..saper yang gatal2 tuh kalu makan mmg menggaruk semalaman tuh...siput tu mmg sedap lah saya penah makan kat Sabah..

niza salleh said...

salam ai..suh aj call aku balik kat no yg aku msg dia ekk.no lama aku dah takde..aku dah takde no ko..weii aku call dia tadi tak pick up.sian dia..suh call aku balik..tq

Bed said...

beso nye kerang tu!!!!!siput tu aku tak tau pulak boleh makan....sedapnye aku tgk setelah direbus....

damaiinx said...

hi..ai,aper benda 2,spesis kerang yek..kalo kat kg DMX...ade.namenye " MENTARANG " 6 - 8 RM skilo, dega citer org kg - ianye timbul lepas tsunami dulu.....memang sedap mcm kerang ai makan kot......

kojah said...

tak tau lak bleh makan...huhu

suhida said...

kak ai,ko boleh masuk survivor ni.mesti menang kalau time acara makan benda pelik2 ni.hahaha..

Zanna_MamaBatrice said...

mak aiii kak
boleh makan erk siput tu
baru aku tahu...sedap kerr...
tp nengok cara ko makan, sure sedap erk...rezeki ko ler kak

giler besar kerang tu kak
x pernah aku jumpa
mau aku jakun nie kalu nengok live nie kak

klik klik (^_^)