9.7.09

::DINNER MLM TADI::

AKU cam tingin nk makan pizza. Tp cam bazir je kalau aku angkut anak2 aku gi makan. Dowang bukannye makan sgt pizza. Yg suka along je. Yg lain sume makan main2. Bukannye benda tu murah. Pehtu laki aku ckp order je, suh hantar kt umah. Ala..sama jugak. Takkan nk order yg kecik lak kan? Takpe la..aku tahankan dulu napsu tekak aku ni.

Dah sampai kt area umah ternampak lak org jual chicken wing berasap2 bakar kt tepi jalan. Huiiiiiiii...sedap gak tu. Aku pon order la $10 dapat 7 ketul. Siap kerat2kan lagi bg senang nk makan. Amik skali 2 btg bontot ayam. Mmg nampak + bau sedap. X sabar2 lak aku nk makan. Tanya anak2 aku nk makan apa.."mee! nak abah buat..". keh keh..kalau nk abah yg buat bukan mee biasa tau. Tu maknanya meggi goreng! ha..senang keje. Buat megi goreng, makan je ngan ayam...sedap gak..

D' megi gorengs

D' bontot cocoks

D' chicken wings

Sos menceler buntut.
pedas meletup tp sedap nak mampos!!

9 comments:

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Kakngah,ko macam takder gambar lain nak tempek!!!dah tau adik ko ni Mak Hayam...oooops,silap!suke makan Hayam....huhuhuhu...nak bontottttt
*Nak balik kg lorr minggu ni,suruh mak masak ayam lomak cili!lalalalala

☆ lieya latif ☆ said...

sedapnye!!!!!!!!!!!!! lieya pun suke bontot ayam tu kak....mmg kalo tingin nak makan bontot ayam cam ni, berbatang2 aku beli...lepas makan pening pale..sebab aura bontot ayam dah naik kat kepale hhaahahhaahah....

Emy Omar said...

Kak,kecur air liur kita nampak chicken wing akak tu..nyum..nyum..
Kak..orang kata makan bontot ayam nanti mulut becok.Ye ker??Lieya ko becok gak ker??hik..hik..

ctm-cak'on said...

telan air liuq daku diwatnye k.ai...ekekekek...

T.u.Y.a said...

kak ai..Tuya sampai skang x paham ape sedapnye buntot ayam tu..
Tuya x reti makan..x leh nak imagine masa makan tu rasa mcm ne..
mak Tuya bukan main rakus kalau ngan buntot nih..isssh!!x abis memikir la..

el said...

hehehehe tuya dah kaki bontot ape2 pun sedap lah ..hahahaha

sedap plak tgk megi grg tu..taruh le telur mata kebo..sure terangkat jubo2..hahahaha

jay said...

aku tau da rahsia awet mude jelitas k.ai,MONTOT HAYAM ler!tapi kak tekak aku xley masok..xtau np..

shi3la said...

uitt nampakk bess itu chiken wingss...

iera_ayen said...

aku pon suka bontot ayam...tp goreng jer kat sini, tp yg ko beli tu nmpk sedap..nnti kalo aku pegi sana, ko beli jamu aku yer...hehehehe

klik klik (^_^)