23.7.09

::KEJE GILER!::


DEPAN
umah flet kos rendah aku ni ada construction. Tgh nak bina skolah rendah agama. Boleh tahan gak la besarnya. Mmg kejap je dah naik tau. Dowang keje 7 hari seminggu. Mana tak kejap je dah naik..


Tp balik dari keje aritu laki aku suh tengok dowang wat keje. Aku pon tengok la dari beranda umah aku.. MAK AIIIIIIIIIIIIII!!!! Nak mampos ke ha? Ya Allah..langsung takde ciri2 keselamatan! Kalau la terjatuh...mmg habis la. Adoi..tak sayang nyawa ke? tak sayang ke family yg kau tinggalkan kat Seberang tu? huhuhu...mintak2 le sume ok sampai abis pembinaan tu. Takut tau tengok dowang panjat2 camtu..


nampak tak dowang katne?
betul2 kat ujung atas tu ha!! Isk...

eeeee...selamba tul!

yg baju biru tu selamba je jln ke bawah susun roof tiles tu!
sipi2 je aku tgk dia wat keje..

huhuhuhu... harap2 takde la benda yg tak elok jadik..





14 comments:

ummu_hanis said...

diorg tu pakai ilmu. bleh terbang diorg tu. ko toksah risau. hihihi.

el said...

yelahhh sggh bran tol depa ni eh..
a'ah mmg betul ko depa ni ada ilmu..

damaiinx said...

hi..hebat btul!!kiter yg bdebar plak...
ILMU DUIT....duit,.. segalanyer dri Nyawa.....adeh,adeh

fazilzura said...

diorg tu dh jd spiderman dh kak

Bed said...

diorang ni kebal kak..most of indonesian dtg sini with ILMU tau....kat mana/keje ape pun diorg leh buat..

strawberi @ mamadira said...

demi mencari sesuap nasi..nyawa di hujung tanduk...

Dj Epoi said...

nak bagitau sikit nih!!!

Tombol kat Hujung menara KLCC tuh Gua yg pasangkan siut!!!

Tapi waktu Gua badan Kurus lagi arrrr bukan cam skank nih!!!

Nak carik rezki macam nih lah weih!!!

Gua dah tgk dua tiga orang mati kat tapak kerja Gua...waktu tengah kerja...

Mintak dipersimpangkan !!!

MUMMY ILA said...

dowang dah biasa kak ai..asal bisa tegar biasa..

Kak T JB said...

Jadinye.... kita janganlah mengeluh dengan keja kita yang tak seberapa tu ek...

T.u.Y.a said...

memang berani mati la..
dah macam main teng teng je kat atas nu..
kalau iye pun jaga gak la keselamatan..
kalau jatuh,x de lak insuran bagai,x ke sia2..
ishhhh!!!
harap2 x de pe la kan..
sume dah expert tu,cuma x beringat..

grow2g3th3r said...

insaf plak aku bila tengok gambar tu... pengorbanan utk sesuap nasi... dan... demi RM, kadang2 kita terlupa akan keselamatan...

wei.. saperlah kontraktor tu erk... dorang patut disalahkan... Pi cepat report kat MPS....

mana NEOS...??????

suhida said...

memang giler la...

kasihatie said...

kaki diorang ader magnet tue..

Nur Syafawati said...

k.ai..ko jgn la terlalu risau..dorang tu dah power bab2 wat keje pembinaan ni..bagi dorang tu small matter je..lain la naik bangunan klcc tu mcm tu.baru keje gile!!!kahhhhhhhhhhhh..doakan dorang selamat sudah yer...aminn

klik klik (^_^)