14.7.09

::KENDURI KAWEN PAK POLISI + ANA::


LEPAS
kak Sukma balik je...aku anak branak bersiap nk gi serbu makanan kat bawah blok aku. Almaklumlah, KEBULUR! keh keh..Yg kawen ni anggota polis belah lelaki. So, jakun jap le penduduk blok umah kos rendah aku sabtu tu. Sebab adat istiadat dia x sama ngan kenduri kawen biasa..

Kat kenduri ni le aku nk criter kat kowang pasal ada sorang pompuan ni...ngeh ngeh...mai aku tunjuk..eh, pompuan..kau tgh baca ni kan? takpe, sama2 le kita menglemerkan muka kita! lalalalalalalala...

nampak tak pompuan dokong anak tu?
sebenornya aku nk amik gambar pelamin tu.
bila aku kebek balik nampak lak pompuan tu tgh tgk aku..
Dah lama tau dia laki bini asikkkkkkkkkk pandang aku.
Tp tak pulak senyum. Yg aku lak tgh terkangkang2 melayan anak2 aku makan.
Laki aku kan keje..so, mood mcm agak tingtong la..keh keh
aku ingat yg pandang2 aku tu sedara mara panten..
tp aku wat x tau jelah sbb nk melayan anak2 aku..

Dah le kami makan lama giler. Bayangkan la dah 2 family bangun duduk makan kat meja tu,
kitaorg anak branak x abis2 lagi makan! isk..burok lantak tul!
Masa dah siap makan sume, aku nk angkut le anak2 aku naik kat bwh blok tunggu panten sampai..

TUP-TUP, pompuan yg dari tadi pandang aku tu ada berdiri kat tepi khemah. Kowang tau dia buat apa?? tetiba je tarik ketiak aku. eh! tangan aku. Nak amik gambar! uiks! Kejung acik kejap! 'apa ke hei nye ni? salah org ke?' - dlm hati aku bertanya2..

' nak amik gambar kejap' - dia kata

aku pon ok jelah w/pon dlm hati aku agak heran. Laki dia bawak kuar DSLR. (bikin aku hangit!) Tp tetap leh sengeh cam kerang busuk sbb aku mmg suka la nk amik gambo..

Lepas amik gambar tu baru le dia ckp
'ai, aku ana la! penah tegur kau kat chat box blog kau'

Uik! Pembaca blog aku ke ni?? AYOYOOOOO!

'ohhhhhhhh! ana!
' - aku kaber kojut berok aku ngan agak baik. :P
aku mmg ingat la sbb dia sorang je nama ana yg penah tegor aku kt chatbox tu..

Kowang tau tak? sebenornya ana tu duk sama blok ngan aku! Dia duk kt tgkt 2, aku tgkt 10. Tp mmg kompom aku x penah nampak dia. Sbb dia spesis duk kat umah. keh keh..kan ana kan?? :P
Katanya pembaca setia blog aku. Mmg aku percaya sbb camera aku nama KIMIe pon laki dia leh tau! isk...kagum tul aku! Dia jugak ada beli bakso ayah dek kerana entry bakso aku aritu. hihihi..Eh, Ana..laki kau nama Shahrul ke? Abg kaman baru tingat penah jaga kat bawah pastu dia ckp ngan aku ada org panggil dia 'abg kaman'. Laki aku cam pelik la sbb biasa org panggil dia kamal. Rupa2nya laki kau ye? Jenoh dah kebek blog aku ni..hihihi.. tak sangka tul ada pembaca blog goblok aku ni yg sama blok umah ngan aku!


Ana ni sebaya ngan aku..
wei Ana, memula aku ingat kau ni muda dari aku..
(kembang le buntut tu)
ala...gambar laki kau lupa lak aku amik..
isk!

Ana, kau dah ada blog sok..kau bgtau aku tau.
jgn kau diam-diam je..
sonok sangat dpt kenal ngan kau..

cutenya anak kau ni..
aku pinjam bleh? lupa la nama dia..
anak2 aku sume kau kenal nama..
ayah ngan ema pon kau laki bini leh kenal..
isk! kagum acik!
Len kali kita jumpa lagi ye Ana..kau naik le umah aku, leh kita gosip2 liar..
muahahahahahahahaha


sedap nak mampos!!
rendang daging tu paling malatop la..

tu dia!!

mlm tu laki aku tanye 'ramai ke jemputan yg dtg yang?'

aku jawab 'ramai bang..sume encem-encem!'

bleh? kahhhhhhhhhhhh

nape dulu aku tak lalu pon bawah pedang ni?
eh! abg bukan polis ye?? lupa lak..

ade ke dowang ckp muka panten ni sama ngan muka aku!
isk...

"intan, kalau kau duk kt kusi panten tu musti org tak pasan dah tertukar panten!"

"isk...melampau la kau Gie! gilo!"

senyuman manis dari panten..


sama ely ngan ema kan??

eeee...budak ni, nakal tul skang tau!
x larat aku nk jaga sensorang..huhuhu

Gie tgh koke lagu sendiri..sedap sore kau gie!
dia ni fauziah idris..dulu penyanyi..
lagu rindu merindu..
ntah kowang tau ntah tak..hrrrrmmm

upacara potong kek..

potong dik...jgn tak potong!



9 comments:

jay said...

glemer ye ko kak..aku cm penah dengau lagu n cm tau je C gie tuh..die da pakai tudong e?

nabilah_2908 said...

haha..keciknyer dunia nie.... :)
fames akk nie kan...(^_^)

ZiE said...

heheh pamos kak ai.. best le dpt jumpa org yg kenal satu block lak tu..

Bed said...

kak ai dah mcm celebrati....glamour ko...
panten tu sweet la pakai white...i likeeeeeee

nasz said...

glamer nye ko kak ai

sis_nita said...

baju penganten pompuan..
mcm baju ekin mawi tuhh laa..
aderr skett persamaan..
yang penting..
CANTIKKK..!!

sedapnyerr rendangggg.. lama akak tak makan rendangg..

☆ lieya latif ☆ said...

hihihihihi glamer ko kak....dah mcm artis plak kisahnye....hihihi tapi mmg pun kak, bace blog ko best...aku pun suke....mmg tak missed bace tau.....

wah kawin bawah pedang gitu .....kite ni bukan laki polis kan....lalu bawah cangkul bolehlah keh keh keh keh ...

eh kak, tu gie yg penyanyi tu yeak...aku ingat lagu die...dah pakai tudung die y eak.....akak tak amik pic die dekat2 ke....

~~ciklinn~~ said...

hihihihih glamer ko kak... hahahha kan aku dah ckp..ramai giler kenal abg kaman ko tu....

elly @ suely said...

polis memang x de baju panten yer hehehe

klik klik (^_^)