31.7.09

::BUBYE::

17 PENGOMEN
CAMNI le tetiap pagi..tinggalkan bebudak tu kt nursery. Angah + BB dah siap mandi dari umah. Nnt ada van dtg amik dowang gi skolah. Along lak skolah pagi. Tghari trus balik umah. Ema kat sebelah tengok2 kan. Kadang lepas mandi, semayang dia duk kat umah Ema. Main ngan si Echah. Mcm Ely bila sampai je kat nursery tu, trus amik botol dlm beg, bawak diri baring kat tepi dinding. Alahaiiii...sayu je tengok. Kalau dia rajin, dia lambai le ngan kakak2 dia cam kat atas tu. huhuhu..cam kesian je tengok. Tp nk buat camne. Mama ngan abah nk carik rezeki. Nak bagi kowang makan, nak sekolahkan kowang... :(


~ Aku adalah mood kurang elok. Hati gundah gulana, kepala berserabut mikir memacam benda. Pagi tadi tido kul 4 pagi! Kul 5:30 dah bangun balik. Aku update blog KEDAI. Ada tudung yg aku baru beli malam tadi. Boleh la kowang jenguk2 kedai aku tu. Ada promosi hebat utk kowang. Aku kat opis ni pon agak bizi gak. Ngan mata aku ngantok..huhuhu. Tak sabar tunggu waktu rehat. Nak tido. Takleh landing skang sbb bizi. Bos lak ada tu..huhuhu




30.7.09

::BAJU + ANAK COMEL::

11 PENGOMEN
smalam aku dpt ni kat opis.
adik posmen hantarkan...

YEA! YEA! baju comel dah sampai!!

EKIN utk Along.
Ntah kenapa dia takmo pakai ejaan biasa, QiQin..
dia nk EKIN. isk..

TASHA untuk Angah

QITIE untuk BBQitie

Ya Allah!
Nape kau buat rambut kau camtu dek?

mekaseh auntie RYN!

Baju ni dia bagi sebagai hadiah sebeday Ely..

COMEL!!




sape yg berminat ngan custom-made tees ni boleh klik SINI k..

::AYOI oh AYOI::

7 PENGOMEN

MASA
aku on the way balik keje smalam AJ call aku..katanya Ayoi (kembar AJ) kene refer ke Spital sebab demam kuat dah 2 hari. Risau gak kan..takut lak ngan selsema babi utan H1N1 tu. Huiiiiiiiiii...mintak dijauhkan la..


Nak tau criter lanjut klik AYOI



::XTVT MALAM TADI::

3 PENGOMEN

SMALAM
laki aku gi hantar ayam ikan ke Pengkalan Hulu, Perak nu. Cam biasa le, bila dia gi sana..mmg aku kene balik sorang je. Amik anak dulu, balik umah mandikan dowang, suh buat homework, minum susu..pastu tunggu laki aku call. Dia akan tunggu aku anak branak kat tepi jalan ngan lori. Sebab nk kene hantar lori ke store kt bt kep, pastu amik laki aku balik umah.


Cam mlm tadi dek kerana aku adalah sangat kebulur, makanya harus la aku carik kedai makan dulu. Dah makan baru berangkat gi store. Ni saje aku nk pomot tempat makan dekat je ngan umah aku. Tepi jalan besar. Kalau orang Rawang mmg tau le tmpt ni. 'PINTU GERBANG BT16'. hihihi..Sni konsep gerai (makanan campor2). Nampak sederhana tapi SEMUA ADA!! Meh aku senarai hitamkan apa makanan yg ada kt sni. Sotong Kangkong, Ayam Putar, Ikan Bakar, Burger, Western Food, Pulut Panggang, Kepelbagaian mee + laksa, Satar, Kopok Lekor, Kerang Bakar, Makanan Seafood Tomyam (makanan panas), Roti Canai, Nasik Ayam, Steambot, Tepanyaki pon ada gak tau!! huhuhuhu...mmg leh giler la duk mkn kat sni. Tak tau mana 1 nk makan. Dah le meja makan betul2 kat tengah. Kiranya keliling kita tu sume gerai2. Rambang tekak ooooooo...

rongak dah kau Ngah!

BB dengan paprik sotongnya
(feberet dia sotong)

Along + Adek makan nasik goreng ayam

pulut panggang sedap meletop!
isi penoh, pulut lemak + panas....

gerai ayam putar + sotong kangkong
(sedap nk mampos sotong kangkong dia!)

blakang tu gerai roti

ni aku punye..mbekkkkkk
portion besar kau!
$9.50 je..

abis makan nasik, mintak roti canai lak!
sib bek habis licin...

Teppanyaki..
nnt nk try gak..sedap je bau dia masak..
sebelah tu gerai kerang bakar + satar + otak2

dah sampai store..
laki aku tgh masukkan lori.

sonok ke adek naik lori tadi??
"sonokkkkkkkkkkkkkkkk"

Dah! jom balik! memasing dah mengaruk..mengantok la tu.. haihhhhhhhhh




::MERAH::

6 PENGOMEN

BB..kau ni nk amik gmbr mama ke, gambar dinding??


KAMI ADALAH PASANGAN MERAH UTK HARI INI.

Nak amik feel malam marathon!!!

muahahahahahahaa





29.7.09

::MUKA AKU BERCAPOK::

6 PENGOMEN

ADA pulak yg menanye mmg aku trus sapu bedak ke? aku tak guna pelembab dulu ke? tak tepek foudation ke? ngeh ngeh..MUKA aku ni jenis berminyak. Mmg aku takleh guna pelembab / foundation. KOMPOM bercapok!! Masa aku gi gathering aritu aku try le guna pelembab. Mampos muka aku burok giler!! bercapok tak hengat! Isk! gatal gi tepek minatang tu. Padan muka aku. Sib bek aku beli murah je. $4.90! kih kih...Makanya, mmg aku tepek je bedak miyami tu trus...takyah nk tepek pelembab bagai..huhuhu




::MAKEUP SIMPLE DIMPLE::

15 PENGOMEN

MAKEUP aku yg tak bape nk nampak bermakeup untuk harini. (natural makeup)

Jom bertutorial!!!!

1. muka harus ditepek bedak 6 inci tebal terlebih dahulu

2. Gunakan 'base' kaler sahaja

3. Ratakan pada seluruh kelopak mata

Kehebatan eyeliner.
nampak beza kan?
sebelah ada eyeliner, sebelah lagi yilek!


4. Oleskan eyeliner

5. Sapu maskara + lukis bulu kening, sikat.

6. Tepek lipstik

(kalau kowang nk sapu blusher pp pon boleh...tp td aku x sapu)

DAH SIAP!!!!

AUMMMMMMMMMMMMMM!!!!

::DINNER TEPI JALAN::

7 PENGOMEN

AHAD
malam tu tingin lak nk makan bakso Ayah. Malas nk tapau. Abis berangkut anak -branak gi makan kat tepi jalan tu. Anak2 aku makan burger. Yg tak boleh nk blah tu, abis semangkok bakso aku, order lak burger spesial. Bukan yg biasa ye, yang spesial punye! Abis kau! sengkak pewot aku...muahahahaha


turun sesama anak ayah, Ijam (abg ely)
trus Ely nk jln skali ngan dia..

golap lak...dah le mmg orgnya golap!

awal2 ely dah kene kidnap ngan ema & co.!
dowang yg suap dia makan, layan dia bagai..
senang gak aku..leh makan ngan aman.

ayah membizi

angah + along adab burger..
BB adap bakso aku skit..

dah mcm bukan anak aku je..
sombong tul budak tu! isk...

laki aku lepak ngan geng dia kat sebelah meja aku..



::BUNGKUS::

6 PENGOMEN

AKU tengah kebizian. Aku tengah sibuk membungkus tudung org beli borong dari aku. Tertonggeng2 aku membungkus. Nak pos ke Penang & Kelantan. WHAT??!! Bukan ke Kelantan banyak tudung? hihihi..katanya kat sana rege mahal mengutuk! makanya harusla dia borong dari aku je. Bleh dia jual mahal gak kat sana. muahahaha..lantak kau la nk jual bape pon kat sana. Sama gak le ngan yg kat Penang tu. Ikut soka hati kau la..kih kih..yg penting kowang borong dari aku. Oo ye! untuk pos ke PJ pon ade gak. Dia memborong utk kepala dia sendiri. Brangan nk jadik permaisuri le tu. Abis sume kaler dia nk rembat. Lantakkkkkk...asal cantek & vouge! kihkih

Smalam amik stok utk pembelian borong je. Mmg aku tak publish. Insyaallah minggu ni aku akan tambah stok tudung kat blog kedai aku tu. Sekali aku buat utk promosi raya. Siap ada GIFT lagi untuk buyers! Beli tudung dapat plastik! Boleh??? hihihi..takde la. Tu sume suprise utk kowang yg membeli tudung ngan aku nnt.TUNGGUUUUUUU....


nota buntut: ada 3/4 org yg call aku tanye kedai aku ktne. xcited nk dtg tengok tudung. ekekekekeke..yang oiii, aku ni jual online je. saje je aku bagi nama website aku KEDAI AI. Rupaya ada gak org salah paham ye. Tp bleh je kowang doakan esok lusa aku bleh bukak kedai lak..ngeeeeee

28.7.09

::COMELNYE!::

15 PENGOMEN

YEA!!! BAJU ANAK2 AKU DAH SIAP!!!

Comelnya baju ni. Cam anak2 aku jugak! keh keh...

Tak sabar nk tunjuk kt bebudak tu.
Musti dowang menJAKUN!

lalalalalalalalalalaaaaaaaaaa
Mekaseh ye Ryn.


Kalau kowang nk buat baju comel camni, leh klik kat
SINI




klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei